Ehmatav leid: lennu turvakontroll avastas kohvrist elus kassi

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Foto: TSA

Inimesed üritavad ikka lennukisse kummalisi asju võtta ja selles pole isegi midagi üllatavat, kuid see leid šokeeris isegi paljunäinud turvatöötajaid.

Üks reisija üritas lennata New Yorgist Orlandosse, kass kohvris. Kui kohver röntgeniga läbi valgustati, nägid USA transpordijulgeoleku ameti (TSA) töötajad seal nii pudeleid, veiniklaase, plätusid kui ka elusuuruses kassi piirjooni.

Selgus, et tegemist oligi elus loomaga, kes oli pealtnäha vigastusteta ja topitud kohvrisse ilmselt paari eelneva tunni jooksul. Kohvris lennukisse jõudes oleks aga loom võinud kergesti hukkuda.

Kohvrist avastatud kass Smells anti tagasi tema omanikule, kes väidetavalt ei teadnud, et kass oli kohvrisse pugenud.
Kohvrist avastatud kass Smells anti tagasi tema omanikule, kes väidetavalt ei teadnud, et kass oli kohvrisse pugenud. Foto: TSA

«Paljunäinud ametnikud, kes kassi avastasid, olid šokeeritud,» ütles TSA pressiesindaja Lisa Farbstein CNNile. «Hoolimata sellest, et nad tegelevad iga päev kõigega, alates ebaseaduslikest tulirelvadest kuni ebaseadusliku jõhvikakastmeni, on eluslooma leidmine pagasist väga haruldane. Õnneks ei üritanud kass kohvri avamisel põgeneda.»

Delta Air Linesiga reisinud kohvriomaniku selgituste kohaselt ei olnud tegu tema kassiga – loom kuulus kellelegi teisele tema leibkonnas, rääkis Farbstein. Nad väitsid, et kass, kelle karvad turritasid kohvri tõmblukkude vahelt välja, oli pugenud kohvrisse märkamatult.

Farbstein ütles, et transpordijulgeolek ei hõlma loomade heaolu.

Arvatakse, et kassiga reisija jäi oma algsest lennust maha ja broneeris uue lennu järgmiseks päevaks ilma kassita.

Farbstein soovitab kassiga reisijatel panna loom transpordipuuri ja lasta teha sellele turvakontroll eraldi ruumis, kus loom ei saa põgeneda. Ja kui te ei taha kassi reisile kaasa võtta, veenduge, et ta pole ise pagasisse roninud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles