KARJÄÄRIPÖÖRE Liisa Oviir tööst juristina: kui laps tõmmata peretülidesse, siis ta kannatab (1)

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Liisa Oviir, podcasti “Karjääripööre” külaline.
Liisa Oviir, podcasti “Karjääripööre” külaline. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

Eksminister Liisa Oviir on karjääri jooksul korduvalt võtnud vastu tööpakkumisi valdkondades, milles tal puudub varasem kogemus. Kui ta oli aastaid juristina töötanud, tehti talle ettepanek asuda ettevõtlusministriks Taavi Rõivase valitsuses. Viimati töötas Oviir hooldekodu juhatajana. Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» rääkis ta ametivahetuste põhjustest.

Ministrikohta pakkus talle toonane Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Jevgeni Ossinovski, kes helistas talle ja kutsus kohvikusse teed jooma. Tööpakkumine tuli Oviirile üllatusena.

Ta kiitis toonase peaministri Taavi Rõivase tööd, kes oli Oviiri sõnul kuna väga töökas ja ta süvenes detalidesse. Seetõttu sai temaga teemadest põhjalikult rääkida. Valitsuse kukkumine 2016. aastal oli talle üllatus, kuid mõned märgid selle kohta olid siiski õhus.

Juttu tuli ka skandaalist ministrina, kus meedias kirjutati tema sagedastest tööreisidest. Eksministri sõnul olid reisid vajalikud, et Eesti ettevõtjad saaksid lüüa tema abiga välismaal ärikontakte. Teda üllatas toonane meediakajastus, kus viidati riigi raha ebamõistlikule kulutamisele.

Töömõtted koju kaasa

Juristina töötas Liisa Oviir Tallinkis, Eesti Energias ja Maria Mägi Advokaadibüroos. Juristina oli vahel raske end kodus töömõtetest eemale saada. Emotsionaalselt kõige keerulisem oli toime tulla laste hooldusõigust puudutavate juhtumitega, millega ta tegeles Maria Mägi büroos. Oviiri sõnul pole hooldusvaidluste puhul alati küsimus laste paremas kasvukeskkonnas, vaid vahel tegeletakse kohtus paarisuhtes tekkinud tülide lahendamisega. «Kui laps tõmmatakse tülidesse sisse, siis ta kannatab,» ütles Oviir.

Liisa Oviir töötas saate salvestamise ajal Nõmme Pihlakodus, kus oli eakatekodu juhataja. Tänaseks on ametist lahkunud. Põhjustest, miks see töö talle väga meeldis ning mis on tema edasised plaanid, rääkis ta lähemalt taskuhäälingu saates.

Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» vestleme inimestega, kes on teinud oma tööelus suure muutuse – nad on lahkunud harjumuspäraselt töölt ja hakanud tegutsema uues valdkonnas. Räägime nende endisest ja praegusest tööst ja karjääripöörde põhjustest. Saadet juhtis ajakirjanik Aimur-Jaan Keskel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles