Elon Muski varandusest on tänavu kadunud üle 100 miljardi dollari

PM Majandus
Copy
Tesla tegevjuht Elon Musk.
Tesla tegevjuht Elon Musk. Foto: MIKE BLAKE

Maailma rikkaima mehe Elon Muski varandus on aktsiahindade languse tõttu järsult langenud.

Miljardärist Elon Muski varandus on sel aastal kukkunud enam kui saja miljardi dollari võrra, kuna elektriautode tootja Tesla turuväärtus on langenud, vahendab Bloomberg.

Musk on Bloombergi miljardäride indeksi kohaselt endiselt maailma rikkaim inimene, kelle varandus on nüüd umbes 170 miljardit dollarit. Muski varanduse tipp oli 340 miljardit dollarit veidi üle aasta tagasi.

Sel aastal on Muski varandus aga langenud kiiremini kui ühelgi teisel inimesel maailmas ehk 100,5 miljardi dollari võrra. Ainuüksi esmaspäeval langes tema arvestusliku varanduse väärtus 8,6 miljardi dollari võrra.

Suur osa Muski varandusest on seotud elektriautosid tootva Tesla aktsiatega, mille väärtus on kiiresti langenud. Sel aastal on Tesla turuväärtus langenud peaaegu 52 protsenti, kuigi tehnoloogiarohke Nasdaqi indeks on sel aastal langenud 28 protsenti. Viimased väljakutsed Tesla jaoks on tulnud Hiinast, mis on ettevõtte suurim turg pärast USAd.

Muskist järgmine maailma rikkaim inimene on Prantsuse luksusettevõtte LVMH tegevjuht Bernard Arnault, kelle vara väärtus on Bloombergi andmetel 157 miljardit dollarit, mis on siiski 21 miljardi võrra madalam, võrreldes eelmise aastaga.

Maailma kümnest rikkaimast mehest on vaid indialasest Gautam Adani ja ameeriklasest investeerimismogul Warren Buffett suutnud sel aastal oma varanduse väärtust suurendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles