Korteriühistute liit: talvel ei tohi eluruume kütteta jätta

BNS
Copy
Kortermajad Lasnamäel. Pilt on illustratiivne.
Kortermajad Lasnamäel. Pilt on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Korteriühistute Liidu poole on külmemate ilmadega hakanud pöörduma murelikud ühistud, kes on hädas kütteta jäänud korteritega, liidu juhatuse liige ja õigusosakonna juhataja Urmas Mardi rõhutas aga, et ruumide kütmata jätmine on nii enda kui ka teiste omanike omandi kahjustamine.

«Omanikud ei taha kas arvete hirmus või mingil muul põhjusel korterit kütta, eriti kui nad ise seal sees ei ela. Kõige hullemini on hädas ahiküttel kortermajad,» tõi Mardi pressiteates välja.

Samas korteris mõistlikku temperatuuri hoidma kohustab näiteks ka korteriomandi- ja korteriühistuseadus – korteri piires peab hoidma sellist temperatuuri ja õhuniiskust, mis tagaks kaasomandi eseme säilimise ning teiste eriomandite esemete kasutamise nende otstarbe kohaselt ja ilma ülemääraste kulutusteta. «Mõistlikuks temperatuuriks loetakse mitte alla 18 kraadi, kuid eluruumidega igapäevaselt tegelevate spetsialistide hinnangul võiks see number olla pigem 20–21 kraadi ligi,» rääkis liidu õigusosakonna juhataja.

Mardi selgitas, et kütmata ruumides saavad kahjustada või koguni purunevad torud, sinna koguneb niiskus ning tekivad ulatuslikud niiskuskahjustused ja seintele hallitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles