Eesti Gaasi tellitud gaasitanker aastavahetuse gaasivaruga jõudis Klaipedasse

BNS
Copy
Foto: Eesti Gaas

Teisipäeva varahommikul jõudis Norrast Leedu Klaipeda veeldatud maagaasi (LNG) terminali Eesti Gaasi poolt tellitud gaasitanker Arctic Aurora aastavahetuse gaasivaruga.

Tegemist on ühtlasi ettevõtte viienda veeldatud maagaasi suurtarnega, teatas Eesti Gaas. «Eesti Gaas on külmadeks ilmadeks ja uue aasta tulekuks valmis ning kliendid võivad olla muretud. Suuremas pildis näitavad need Eesti Gaasi viis laeva sel aastal, et täispööre ida päritolu gaasilt lääne LNG-le on tehtud,» kommenteeris Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik.

«Tänaseks on kokkulepe ka järgmise gaasitarne osas jaanuariks Klaipeda kaudu sõlmitud. Nüüd järgmise sammuna tarnekindluse saavutamisel tahaks väga loota, et gaasi hinnakõver jääb vääramatult langema ning see aitab piirkonna tööstustel kosuda ja oma konkurentsivõimet tõsta,» lisas Kaasik.

Eelnevad neli suurt Eesti Gaasi tarnet Klaipeda sadamasse toimusid tänavu mais, juunis ja oktoobris. Järgmist LNG tarnet Klaipeda sadama kaudu plaanib Eesti Gaas jaanuari kuus.

Järgnevatel päevadel toimub LNG punkerdamine Independence ujuvterminali, edasi liigub gaas Leedu ja Läti torustike kaudu Eestisse.

Eesti Gaas alustas Leedu Klaipeda LNG väiketerminali kasutamist juba 2017. aastal, 2019. aastal sõlmiti leping Klaipedos Naftaga, misjärel alustati Klaipeda Independence ujuvterminali kaudu LNG ostmist ja maagaasivõrku suunamist. Lisaks on ettevõte tarninud aastaid LNG-d veokitega laevade punkerdamiseks ja gaasivõrgu välistele tööstusklientidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles