Nordica ostab neli uut Airbus 320

BNS
Copy
Airbus 320 taevas.
Airbus 320 taevas. Foto: Marina Lisceva

Eesti riiklik lennuettevõte Nordic Aviation Group AS plaanib enne 2023. aasta suvehooaja algust suurendada lennukiparki nelja Airbus 320 lennuki võrra ja lähiaastatel kasvatada selle 50 lennukini.

«Nordic Aviation Group teostab täna oma 17 lennukiga üle 100 lennu päevas ja need mahud suurenevad läitulevikus hüppeliselt. 2023 aasta suvehooaja alguseks suureneb meie lennukipark nelja Airbus 320 võrra,» ütles ettevõtte turundus- ja kommunikatsioonijuht Toomas Uibo.

Gruppi kuuluvad Transpordi Varahaldus OÜ ja lennufirmad Nordica ning Xfly. Mõlemad lennuettevõtted tegelevad lennuteenuste turul allhankelendude pakkumisega suurtele lennufirmadele üle Euroopa, kuid Uibo sõnul on ettevõte avatud ka teistele klientidele, kes lennuteenuste ostmise vastu huvi tunnevad. Oktoobri lõpus jõudis Tallinna Nordica esimene 180-kohaline Airbus lennuk, millega lennuettevõte alustaski koostöös turismiettevõttega TEZ Tours tšarterlende Egiptusesse ja Tenerifele.

«Oleme avatud loomulikult kõikidele klientidele, kes soovivad meie lennuteenuseid osta ja ei saa välistada, et nende seas pole tulevikus ka uusi turismiettevõtteid. Tegemist on koostööga, kus Nordica ei kanna kommertsriski vaid osutab teenust lennutunni baasil. Klient maksab teenuse eest vastavalt kokkulepitud hinna. Seega, reisijate arv pardal ei mõjuta Nordica äritulemust,» tõi Uibo välja.

Ettevõtte põhifookus on siiski koostööl lennufirmadega. «Lähima viie aasta perspektiivis oleme seadnud endale eesmägiks saada Euroopa suurte lennufirmade eelistatuimaks pikaajaliseks partneriks ja suurendada seeläbi lennukiparki 50 lennukini. Käimasolevad muutused Euroopa lennunduses loovad meile selleks reaalsed võimalused, novembri alguses avasime baasi Lissabonis, kus opereerime TAP Air Portugal lennufirmale peatselt kahe lennukiga. Märtsis on plaan avada baasid Hamburgis ja Münhenis uue kliendi liinide teenindamiseks,» ütles Uibo.

See toob Uibo sõnul mõistagi kaasa vajaduse värvata täiendavalt tööjõudu. «Töötame tänaseks seitsmes Euroopa riigis ja lähikuudel värbame juurde umbes 250 inimest lisaks olemasolevale 550 inimesele meie baasidesse nii Baltikumis, Skandinaavias kui ka Kesk-Euroopas,» märkis kommunikatsioonijuht.

Möödunud sügisel teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium plaanist viia Nordica, Xfly kaubamärgi all tegutsev Regional Jet ja Transpordi Varahaldus ühe lennunduskontserni alla, mis pidi aitama ettevõttel äri laiendada ja olema eeldus, et selle saaks tulevikus erastada. Juuni alguses nimetas grupi nõukogu juhatuse esimeheks Jan Palmeri pärast seda kui ettevõtet 2019. aastast juhtinud Erki Urva jaanuaris tagasi astus.

Konsolideerimisprotsessiga loodeti lõpule jõuda möödunud suve jooksul, ent Uibo sõnul on see veidi venima jäänud. «Konsolideerumisprotsessi ettevalmistused on käimas ja loodame, et jõuame sellega algust teha 2023. aasta esimeses kvartalis,» rääkis ta.

Nordicalt ootab riik praegu tegevuse kasumlikkust ja see on ka saavutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles