Uue telemaja rahastuse otsus seisab detailplaneeringu taga

BNS
Copy
ERRi uue telemaja arhitektuurikonkursi võidutöö «Roheline lina».
ERRi uue telemaja arhitektuurikonkursi võidutöö «Roheline lina». Foto: Eskiis/Kadarik Tüür/arhitektid

Peaminister Kaja Kallas ütles esmaspäeva õhtul riigikogus arupärimistele vastates, et rahvusringhäälingu uue hoone ehitamise rahastuse planeerimisega saab edasi minna siis, kui ehitamiseks vajalik detailplaneering on kehtestatud.

«Detailplaneering on avalikustamise etapis. Minu teada toimus novembri algul ka selle detailplaneeringu avalik arutelu, kus vastuväidete esitajad jäid oma vastuväidete juurde, ning edasi tegeleb selle detailplaneeringu menetlusega Tallinna linnaplaneerimise amet,» ütles Kallas.

«Selle detailplaneeringuga saavad paika konkreetsed mahud. Siis saab teada, kui suurt maja saab üldse ehitada. See sõltub jällegi sellest, kui palju raha ikkagi on vaja. Ja kuna detailplaneeringud võtavad keskmiselt kaks aastat, teinekord ka kauem, siis sellest eeldusest olemegi lähtunud,» selgitas peaminister.

Uus telemaja on kavas ehitada Gonsiori tänav 21 ja F. R. Kreutzwaldi tänav 14 kinnistule, kus praegu asub kümnekorruseline uus raadiomaja. Tänavu septembris avalikul väljapanekul käinud detailplaneeringu järgi võib alale ehitada kuni kuue maapealse ja kuni kahe maa-aluse korrusega hoone, kuhu kolivad Eesti Rahvusringhäälingu telestuudiod ja teletoimetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles