Äriklientide huvi universaalteenuse vastu on väike

BNS
Copy
Eesti Energia Eesti turu juht Dajana Tiitsaar
Eesti Energia Eesti turu juht Dajana Tiitsaar Foto: Erik Riikoja

Alates 1. novembrist saavad Eesti Energiast universaalteenuse raames elektrit osta kõik mikro- ja väikeettevõtted, lisaks füüsilisest isikust ettevõtjad, sihtasutused ja mittetulundusühingud, ent Eesti Energia Eesti turu juhi Dajana Tiitsaare sõnul on seni äritarbijate huvi universaalteenuse vastu olnud pigem tagasihoidlik.

«Universaalteenusele kvalifitseeruvad ligi pooled Eesti Energia ärikliendid ehk 16 800 tarbijat. Tänaseks on universaalteenuse valinud neist vaid 15 protsenti ehk ligi 2600 tarbijat,» märkis Tiitsaar.

Ta tuletas ühtlasi meelde, et väikeäritarbijaid automaatselt üle ei viida, vaid kliendid peavad otsuse ise langetama hiljemalt 23. novembril.

Kirja teel said pakkumise kõik Eesti Energia ärikliendid, kel on õigus universaalteenusega liituda. Pakkumist näeb ka Eesti Energia e-teeninduses. Ettevõtted saavad universaalteenust kasutada aasta ja kaks kuud ehk 2023. aasta lõpuni ja soovi korral on võimalik universaalteenusega liituda ka hiljem.

Universaalteenust saavad valida äriühingud, kus töötab vähem kui 50 inimest ja mille aastakäive või bilansimaht ei ületa 10 miljonit eurot. Samuti saavad universaalteenust valida mittetulundusühingud, sihtasutused ja füüsilisest isikust ettevõtjad, kuni kliendi aastane elektritarbimine ei ületa üht gigavatt-tundi.

Universaalteenuse lõpphind äritarbijatele on hetkel alates 16,04 senti kilovatt-tunni kohta, millele lisandub kuutasu 1,658 eurot mõõtepunkti kohta ilma käibemaksuta. Hind võib ajas muutuda ning otsust langetades tasub seda silmas pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles