Briti tööandjad: Suurbritannial on vaja rohkem migranttööjõudu

Copy
Suurbritannia lipp.
Suurbritannia lipp. Foto: Shutterstock

Suurbritannial on vaja migrantidest tööjõudu tootlikkuse suurendamiseks, mil ÜK-s kasvab inflatsioon ja majandus langeb, teatas esmaspäeval riigi suurim tööandjate ühendus.

Confederation of British Industry (CBI) jõudis sellise järelduseni pärast iga-aastast kohtumist Birminghamis.

Konverents leiab aset pärast peaminister Rishi Sunaki valitsuse otsust vähendada kulutamist ning tõsta makse eelarves, kuigi tunnistati, et riik on jõudnud majanduslangusesse.

"Me teame, kuidas võidelda inflatsiooni vastu. Me teame, kuidas võidelda majanduslanguse vastu. Kuid me ei tea tegelikult, kuidas võidelda mõlemaga korraga," ütles CBI peadirektor Tony Danker.

ÜK inflatsioon on 41 aasta rekordilised 11,1 protsenti toidu- ja energiakulude kasvuga pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse. Tarbijahinnad on tõusnud, mil nõudlus on taastumas pärast pandeemiat.

See on süvendanud elukalliduse kriisi ettevõtetele ja üksikisikutele, mil Briti keskpank üritab jahutada käest läinud inflatsiooni.

Suurbritannia majandus peaks järgmisel aastal 1,4 protsenti langema ning seda ka osaliselt Brexiti ja võõrtööjõu lahkumise tõttu.

"Inimesed vaidlevad immigratsiooni vastu, kuid see on ainus asi, mis on alates märtsist meie kasvupotentsiaali suurendanud," ütles Danker.

"Oleme ausad: meil pole neid inimesi, keda meil on vaja ega ka produktiivsust."

Brexit on Ühendkuningriigi majandusele kahju teinud, ütlesid kolmapäeval Briti keskpanga ametnikud, samas kui valitsus püüab Euroopa Liidust lahkumise mõju pisendada.

Peaminister Rishi Sunaki valitsus väidab, et Ukraina sõda ja koroonaviiruse pandeemia on peamised põhjused, miks Suurbritannia on silmitsi raske majanduslangusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles