WSJ: OPEC kaalub nüüd hoopis tootmist suurendada (1)

PM Majandus
Copy
Saudi Araabia kroonprints ja peaminister Mohammed bin Salman Al Saud.
Saudi Araabia kroonprints ja peaminister Mohammed bin Salman Al Saud. Foto: Reuters

Saudi Araabia ja teised OPEC-i naftatootjad arutavad tootmise suurendamise üle, teatas Wall Street Journal esmaspäeval.

Wall Street Journal teatas, et OPEC+ kaalub 500 000 barreli suurust tootmismahu suurendamist enne ELi embargot Venemaa nafta suhtes.

Eelmisel kuul otsustas OPEC+ ootamatult vähendada järsult tootmise eesmärke 2 miljoni barreli võrra päevas ning oleks ebatavaline, kui kartell suurendaks tootmist ajal, mil hinnad langevad ja majandusväljavaated tekitavad muret.

WSJ ütles, et arutelu tootmist suurendada tekkis pärast seda, kui USA presidendi Joe Bideni administratsioon ütles föderaalse kohtu kohtunikule, et Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salmanil peaks olema suveräänne puutumatus USA föderaalse kohtuasja suhtes, mis on seotud Saudi Araabia ajakirjaniku Jamal Khashoggi mõrvaga.

Immuniteedi otsus tähendas järeleandmist prints Mohammedile, mis tugevdas tema kui kuningriigi de facto valitseja positsiooni pärast seda, kui Bideni administratsioon püüdis teda kuude kaupa isoleerida, kirjutas ajaleht.

Saudid eitavad väiteid

Saudi Araabia ütles esmaspäeval, et OPEC+ jääb naftatootmise kärpimise juurde ja võib võtta täiendavaid meetmeid turu tasakaalustamiseks langevate hindade keskel, eitades riikliku uudisteagentuuri SPA teatel aruannet, et kaalub tootmise suurendamist.

«On teada, et OPEC+ ei aruta mingeid otsuseid enne kohtumist,» tsiteeris Saudi Araabia energiaministrit prints Abdulaziz bin Salmani SPA, viidates grupi järgmisele kohtumisele detsembris.

Brenti toornafta hind, mis oli pärast Wall Street Journali teadet kukkunud rohkem kui 5% alla 83 dollari barreli eest, mis oli madalaim tase alates jaanuarist, vähendas pärast ministri kommentaare kaotusi, jõudes tagasi reedesele tasemele.

 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles