Eestis on innovatiivseid ettevõtteid EL-i keskmisest enam

BNS
Copy
Eestis investeerivad innovatsiooni 64 protsenti kõikidest ettevõtetest.
Eestis investeerivad innovatsiooni 64 protsenti kõikidest ettevõtetest. Foto: Sander Ilvest

Aastatel 2018–2020 oli Eurostati andmeil Euroopa Liidus (EL) innovatsiooni investeerivaid ettevõtteid keskmiselt 53 protsenti kõigist äridest, samas kui Eestis oli see osakaal ligikaudu 64 protsenti.

Innovatsiooni investeerimine hõlmab mitmeid tegevusi äriprotsesside ning uute toodete ja teenuste arendamiseks ja turule toomiseks, teatas Eurostat.

Aastatel 2018–2020 oli EL-i liikmesriikidest suurim innovatsiooni investeerivate ettevõte osakaal Kreekas, 73 protsenti. Järgnesid 71 protsendiga Belgia, 69 protsendiga Saksamaa ja Soome ning 66 protsendiga Küpros. Väikseim oli see näitaja Rumeenias, vaid 11 protsenti. 32 protsendiga jägnes Läti, 33 protsendiga Ungari ja Hispaania ning 35 protsendiga Poola.

Sama uuring näitas, et innovatiivsemad olid just suuremad, rohkem kui 250 töötajaga ettevõtted, millest 74 protenti tulid välja uute lahendustega. 50–249 töötajaga ettevõtete seas oli see osakaal 60 protsenti.

Seitse kümnest suurfirmast tuli vaadeldud perioodil välja äriprotsessi innovatsiooniga ja enam kui pool, 55 protsenti, tooteinnovatsiooniga. Väikestest, 10–49 töötajaga firmadest vaid neli kümnest jõudis äriprotsessi innovatsioonini ja veerand innovaatilise tooteni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles