BLRT ehitab uut dokki

PM Majandus
Copy
Teraselõikamise tseremooniaga algas ehitustöö, mille käigus toodetakse Tallinnas asuvale BLRT Grupi laevaremonditehasele uut dokki.
Teraselõikamise tseremooniaga algas ehitustöö, mille käigus toodetakse Tallinnas asuvale BLRT Grupi laevaremonditehasele uut dokki. Foto: BLRT Grupp

Türgis asuv laevatehas Hat-San Shipyard toodab Tallinnas asuvale BLRT Grupi laevaremonditehasele uut dokki.

180 meetri pikkune, 30 meetri laiune ja 10 000-tonnise kandevõimega ujuvdokk valmib kava kohaselt 2024. aasta kevadel, teatas BLRT.

Ehitatav dokk vahetab välja senise 155 meetri pikkuse ja 27 meetri laiuse ujuvdoki ning sinna saab tõsta ka Handysize-suuruses laevu.

Kontserni laevaremonditehastes Eestis, Leedus ja Soomes remonditakse, ajakohastatakse ja hooldatakse üle 270 aluse aastas. Uue doki soetamine võimaldab Tallinn Shipyard’i laevaremonditehasel avardada oma võimalusi, teenindades suuremaid laevu. Ka saavad Eesti sadamatesse sisenevad laevad, mis varem pidid tehniliste võimaluste puudumise tõttu suunduma teistesse kontserni laevatehastesse, tulla peatselt valmiva doki valmides Tallinn Shipyard’i.

«Uue doki ehitamine on kontserni laevaremondi tegevussuuna investeeringukava järgmine etapp, mille eesmärk on oluliselt laiendada laevaomanikele pakutavaid võimalusi meie laevatehastes. Oleme mainitud tegevusharusse investeerinud viimase viie aasta jooksul üle 75 miljoni euro ning see töö jätkub ka tulevikus,» selgitas BLRT Grupi juhatuse liige Veronika Ivanovskaja.

BLRT Gruppi kuulub kolm laevaremonditehast – Tallinn Shipyard Eestis, Western Shiprepair Leedus ja Turku Repair Yard Soomes, mis pakuvad laevade remondi ja moderniseerimise tervikteenuseid ööpäev läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles