Purjeka kaotanud soome soolopurjetaja päästeti ja on teel kaldale

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Soome soolopurjetaja Tapio Lehtinen
Soome soolopurjetaja Tapio Lehtinen Foto: Ekraanitõmmis Golden Globe Race sotsiaalmeedialehelt

Golden Glob Race korraldajad kinnitasid, et Tapio Lehtinen on päästetud. Soome soolopurjetaja Tapio Lehtineni purjekas uppus eile Lõuna-Aafrika vetes,  ööpäev hiljem võttis kaasvõistleja Kirsten Neuschäfer mehe päästeparvest pardale ning viis kaubalaevale, mis mehe kaldale toimetab.  

Golden Globe Race soolopurjetamisvõistlusel osalenud soomlase jaht uppus eile hommikul umbes 450 meremiili kaugusel Lõuna-Aafrika rannikust. Õnnetuse põhjust ei ole kinnitatud, oletatavasti põrkas alus kokku meres ulpiva esemega, tõenäoliselt kaubalaevalt üle parda kukkunud konteineriga. 

Lehtinen jõudis lasta vette päästeparve, riietuda päästekombinesooni ning võtta kaasa merehädavarustuse ehk grab-bag'i ja sidevahendid. Esimene signaal õnnetusest saabus läbi purjetaja personaalse päästemajaka PLB, hiljem sai ta merevalvega kontakti ka satelliitsõnumiseadme vahendusel. Ligi ööpäeva pidi ta päästeparves ootama, kuni kaasvõistleja Kirsten Neuschäfer ta pardale võttis ning toimetas kaubalaevale Darya Gayatri, mis soomlase kaldale viib. Neuschäfer jätkab võidupurjetamist ümber maailma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles