GRAAFIK Vaata, kelle vara väärtus on kõige rohkem kahanenud

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Elon Musk
Elon Musk Foto: Brendan Smialowski

Ettevõtete väärtused ja nende omanike varade väärtused on sel aastal põlenud heleda leegina. Raha on kaotanud eelkõige infotehnoloogiasektori, idu- ja krüptofirmade väärtused.

Värske näitena muutus krüptovarade börsi FTX väärtus ühe päevaga 30 miljardist dollarilt ümmarguse nullini.

Kuid hiiglaslik raha põlemine on tabanud ka maailma suuremate tehnoloogiakontsernide asutajaid. Kümme kõige enam vara kaotanud miljardäri vara väärtus on kümne ja poole kuuga kahanenud peaaegu poole triljoni dollari võrra.

Kõige suurema vara väärtuse kaotuse on läbi elanud Tesla suuromanik ja juht Elon Musk. Tesla aktsia hind kukkus reedel kahe aasta madalaimale asemele ning Twitteri ostu tõttu on Musk pidanud ka Tesla aktsiaid müüma.

Tema vara väärtus on Bloombergi arvutuste kohaselt kahanenud 92 miljardi dollari võrra, mis on sama suur kui kolm Eesti sisemajanduse kogutoodangut.

Siiski on Tesla tegevjuhil väga helde kompensatsioonipakett, mille realiseerumisel pistab Musk tasku 55 miljardit dollarit.

Veidi vähem (83 miljardi dollari võrra on kahanenud Facebooli asutaja Mark Zuckerbergi vara väärtus. Kolmandal kohal maailma suurima krüptovarade börsi asutaja Changpeng Zhao, kelle vara väärtus on kahanenud 81 miljardi dollari võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles