Lukašenka McDonald'si Valgevenest kadumise kohta: jumal tänatud! (2)

Copy
Endine McDonald'si restoran Moskvas, mis taasavati  «Vkusno i totška» kaubamärgi all.
Endine McDonald'si restoran Moskvas, mis taasavati «Vkusno i totška» kaubamärgi all. Foto: YURI KOCHETKOV

Valgevene autoritaarne president Aleksandr Lukašenka irvitas reedel USA kiirtoiduketi McDonald's üle seoses teatega, et nende söögikohad asendatakse Vene frantsiisiga pärast ameeriklaste väljatõmbumist Venemaalt Ukraina sõja tõttu.

 

Alates teisipäevast hakkavad senised McDonald'si kiirtoidurestoranid Valgevenes kandma nime «Vkusno i totška» («Maitsev ja punkt»). Pärast Venemaa kallaletungi Ukrainale müüs McDonald's oma 850 Venemaa söögikohta kohalikule ärimehele.

«Jumal tänatud, et see lahkub,» ütles Lukašenka kohtumisel riigi põllumajandussektori esindajatega. «Me peame nüüd tegema ise seda, mida see McDonald's kunagi tegi – ja isegi paremini, kui me seda peame tegema!»

Kunagine kolhoosiesimees Lukašenka on Valgevene riiki juhtinud pea kolmkümmend aastat, surudes jõhkralt maha igasuguse teisitimõtlemise ja ohu tema võimu vastu.

«Ka meie teame, kuidas saia lõigata pooleks ja panna lihatükk, friikad ja salat selle vahele,» ütles ta.

McDonald'si ketti Valgevenes haldav ettevõte KSB Victory Restaurants teatas novembri alguses, et muudab oma kiirtoidurestoranide nime samasuguseks Venemaa keti omaga.

Lisaks McDonald'sile on Venemaa turult lahkunud Ukraina sõja tõttu kümned lääneriikide tuntud suurettevõtted, teiste seas Coca-Cola, H&M ja IKEA.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles