Eesti idufirma laenas USA fondilt 75 miljonit dollarit

Copy
Raha
Raha Foto: Eero Vabamägi / Scanpix

Eesti peakontoriga, kuid Mehhikos ja Lõuna-Aafrikas tegutsev idufirma Planet42 sõlmis 75 miljoni dollari (72,4 miljoni euro) suuruse laenulepingu USA fondiga Rivonia Road Capital.

Kaasatud raha abil refinantseeriti varasem 13,5 miljoni dollari suurune laen ja ülejäänu investeeritakse ettevõtte kasvu ning laienemisse Lõuna-Aafrika Vabariigis, teatas Planet42. Tegemist on Planet42 senise tegutsemisajaloo suurima rahastamistehinguga.

2017. aastal Lõuna-Aafrika Vabariigis tegevust alustanud Planet42 on ostnud oma klientidele pea 14 000 autot. Ligikaudu pooled neist on ostetud viimase aasta jooksul.

«Turvaline ja usaldusväärne isiklik transpordivahend on paljudes arengumaades üks võtmemuresid, mille puudumine põhjustab sotsiaalset ja majanduslikku tõrjutust. Isiklik transpordivahend võimaldab palju lihtsamini ligipääsu tööturule, haridusele ja avalikele teenustele, samas kui ühistransport on pahatihti ebausaldusväärne, aeglane ja ebaturvaline. Meie keskmine klient teenib iga kuu enam kui 1300 eurot kätte, kuid ülikonservatiivsed pangad ei soovi talle sellegipoolest finantseeringut pakkuda,» selgitas Planet42 tegevjuht ja kaasasutaja Eerik Oja pressiteates.

Planet42 pakub pikaajalise autorendi teenust enam kui 900 Lõuna-Aafrika Vabariigi automüüja kaudu, kuid Oja sõnul võimaldab turg partnerite arvu kasvatada tuhandetesse. Eelmise aasta lõpus laienes Planet42 ka Mehhiko turule, mis on oma olemuselt sarnane Lõuna-Aafrika Vabariigiga, kus suur osa rahvastiku tööealistest inimestest seisavad tihti silmitsi pankade konservatiivsusest tingitud alateenindatusega. Planet42 on Mehhikos ostnud juba üle 100 auto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles