Suurbritannia avalikustas kärbitud eelarve

Copy
Tallinn Maakri 30 aadressil asuv Skyon kõrghoonel on välisvalgustusega kujutanud Suurbritannia lippu lahkunud kuninganna Elizabet II mälestuseks. Pilt on illustratiivne.
Tallinn Maakri 30 aadressil asuv Skyon kõrghoonel on välisvalgustusega kujutanud Suurbritannia lippu lahkunud kuninganna Elizabet II mälestuseks. Pilt on illustratiivne. Foto: Taavi Sepp / Scanpix

Suurbritannia avalikustas neljapäeval 55 miljardi naela (63 miljardi euro) suuruse kasinuseelarve, mis näeb ette maksude tõstmist ja kulutuste kärpimist, ning teatas, et riigi majandus on languses.

Rahandusminister Jeremy Hunt kinnitas, et hiljutiste segaduste järel finantsstabiilsuse saavutamiseks on vaja valusaid meetmeid.

Hunti sõnul on kärped vajalikud, et hoida kontrolli all laenuintresse ja kasvavaid hindu. Eelkõige pidas minister silmas toidu- ja kommunaalkulusid, kirjutab Briti ajaleht Belfast Telegraph.

Briti parlamendi liige, opositsioonipoliitik Rachel Reeves ütles täna, et Ühendkuningriik on ainuke juhitavate tööstusriikide G7 liige, kes on koroonapiirangute tõttu vaesemaks jäänud, kirjutab Briti uudisteportaal BBC News. Tema sõnul teeb valitsus kulude kärpimisega vea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles