Eestlane tõusis maailma juhtiva logistikafirma võtmeüksuse juhiks

PM Majandus
Copy
Foto: Erakogu.

Senine AS Schenkeri juhatuse liige ja Baltikumi müügidirektor Kristo Vrager asus novembrist juhtima maailma ühe suurema logistikakontserni DB Schenker globaalsete kliendihangete üksust.

«Väljakutse on võimas ja veelgi võimsam on vastutus, sest DB Schenkeri globaalsete kliendihangete kogumaht ulatub miljarditesse eurodesse,» selgitas Vrager, kelle uueks ametipositsiooniks DB Schenkeri kontserni struktuuri järgi on Head of Global Tender Management ehk globaalsete kliendihangete üksuse juht.

Globaalsete kliendihangete üksuse otsene vastutusala on rahvusvaheliste koostööpakkumiste planeerimine ja käsitlemine, võidetud hangete ellu rakendamine ja mitte võidetud hangete järel analüüsimine, mis aitaks kontsernil tehtust tulevikus õppida ja asju veelgi paremini teha. «Peamine eesmärk on hangete jaoks sisendi kogumine ja sünteesimine meie globaalse haardega klientidele efektiivse ja hästitoimiva lahenduse loomiseks. Piltlikult öeldes tuleb meil sadadest pisikestest kildudest kokku panna perfektse mustriga kaunis mosaiik,» selgitas Vrager. Globaalselt töötab kliendihangete üksuses sadakond inimest.

Kokku 130 riigis 76 100 töötajaga tegutsev DB Schenker pakub maismaa-, lennu- ning meretranspordi teenuseid. Saksamaa riiklikule raudteefirmale Deutsche Bahn kuuluva ettevõtte käive kasvas eelmisel aastal 32,7 protsenti ning oli kokku kokku 23,4 miljardit eurot.

DB Schenker tegutseb Eestis 1991. aastast ning annab täna tööd 166 inimesele. Ettevõttel on Tallinnas, Tartus, Jõhvis ja Pärnus kokku 13 300 ruutmeetrit terminalipinda ja Tallinnas 5650 ruutmeetrit laopinda. DB Schenkeri käive Eestis oli 2021. aastal 47,5 miljonit eurot ning puhaskasum 938 000  eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles