Erikomisjon arutab Eesti gaasivarude suurendamist

BNS
Copy
Tõnis Mölder
Tõnis Mölder Foto: Remo Tõnismäe

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon jätkab nelljapäevasel avalikul istungil Eesti gaasivarude arutelu.

Erikomisjoni esimehe Tõnis Möldri sõnul on Eestil piisavad gaasivarud, et sel aastal toime tulla, kuid pikemate plaanide osas valitseb ebaselgus. «Meil ei ole siiani kindlust, kuidas tagatakse piisavad gaasivarud nii ettevõtjatele kui ka eratarbijaile järgmisel aastal. Piisavate varude olemasolu on eriti tähtis praeguses keerulises julgeolekuolukorras,» ütles ta.

Möldri sõnul soovib komisjon saada ülevaate Eesti järgmise aasta vajadustest ning sellest, kuidas, millal ja mis ulatuses plaanib valitsus gaasivarusid suurendada. «Samuti soovime ülevaadet, millistel eelistingimustel saavad Eesti ettevõtjad Soome riigilt nende LNG terminalile ligipääsu, kuidas on liigutud edasi läbirääkimistega erasektoriga LNG haalamiskai erastamiseks ning kui kaugel on Eleringi LNG-taristu ehitus Paldiskis,» ütles ta.

Istungile on kutsutud majandus- ja taristuminister Riina Sikkut, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika ja maavarade asekantsler Timo Tatar, Eesti Gaasiliidu tegevdirektor Heiko Heitur ja Eesti Tööandjate Keskliidu tegevdirektor Arto Aas.

Erikomisjoni avalik istung algab kell 9 ja seda saab jälgida veebiülekandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles