Aas: astmelise tulumaksu kaotamine on hästi sihitud toetusmeede jõukamatele (8)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Keskerakonna juhatuse liige Taavi Aas.
Keskerakonna juhatuse liige Taavi Aas. Foto: Konstantin Sednev

Reformierakonna valimislubadus kaotada Eestis astmeline tulumaks ja minna tagasi ühetaolisele tulumaksule on hästi sihitud toetusmeede kõige jõukamatele, kelle mõisad ja basseinid tahavad kütmist.

«Peaminister ja Reformierakonna juht Kaja Kallas on kogu aeg rääkinud sihitud toetustest. Ettepanek maksuküüru kaotamise kohta ongi hästi sihitud toetusmeede kõige jõukamatele. Aga arusaadav - kõrgenenud energiahindade juures tahavad mõisad ja basseinid kütmist,» ütles astmelise tulumaksu kehtestanud Keskerakonna juhatuse liige Taavi Aas.

Aasa sõnul ei ole Reformierakond valmis toetama mõne miljoni euro suuruseid muudatusettepanekuid riigieelarves, mis aitaksid parandada vähemkindlustatud inimeste toimetulekut, tuues põhjenduseks, et riigi rahandus tuleb korras hoida.

«Samal ajal tulid nad lagedale plaaniga, mis läheb aastas maksma 340 miljonit eurot. Mõttekoht,» märkis Aas.

Aasa sõnul väärib Reformierakond tunnustust aususe eest, sest nüüd on teada, millise ühiskonnagrupi eest nad seisavad.

«Võidumeesteks on 2100 ja enam teenivad inimesed, kes saavad rõõmustada 140 lisaeuroga kuus ja 1680 euroga aastas,» ütles Aas, lisades, et keskmisest väiksemat palka teenib Eestis kaks kolmandikku inimestest.

Keskerakond peab ühiskonna suurema sidususe tagamiseks õigeks hoopis vastupidist suunda.

«Ka meie toetame tulumaksuvaba miinimumi tõstmist, aga samas näeme, et suurema panuse peaksid andma just suurema sissetulekuga inimesed. Seega peame meie õigeks klassikalise astmelise tulumaksu kehtestamist, tuleme täpse kavaga välja lähiajal,» lubas Aas.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles