Vene kohtutäiturid nõuavad Google'ilt suurt trahvi (1)

Copy
Google'i  logo.
Google'i logo. Foto: Kirill Kudryavtsev/ AFP/ Scanpix

Vene kohtutäiturid algatasid Google'i suhtes kohtuasja rohkem kui 22 miljardi rubla suuruse trahvi sundtäitmiseks, sest ettevõte keeldus korduvalt eemaldamast Ukraina nõndanimetatud erioperatsiooni puudutavat väidetavat valeteavet.

Föderaalse Kohtutäiturite Teenistuse andmepanga andmetel algatati 9. novembril kohtuotsuse alusel ettevõtte suhtes täitemenetlust 22 miljardi rubla sissenõudmiseks.

Lisaks on teenistusel käsil Google'i suhtes veel 17 tänavu algatatud täitemenetlust.

Varem tunnistas Moskva Taganka rajooni rahukohus Google'i süüdi korduvas haldusõiguse rikkumises, mille raames rikuti juurdepääsupiirangut keelatud teavet sisaldavatele materjalidele. Ettevõttele määrati haldustrahv summas 22 miljardit rubla. 9. septembril see otsus jõustus, Google'il oli 60 päeva aega see vabatahtlikult ära maksta, kuid seda ei tehtud ning materjalid anti sundtäitmiseks üle kohtutäituritele.

Roskomnadzor märkis, et ettevõtte haldusvastutusele võtmise põhjustas Google'ile kuuluvasse YouTube'i postitatud materjalid, mis «aitavad sihilikult kaasa Venemaa relvajõudude diskrediteerimisele, Ukrainas toimuva sõjalise erioperatsiooni käigu kohta ebausaldusväärse teabe, äärmuslike vaadete ja terroriõpetuse, samuti lõhkeainete valmistamise juhiste levitamisele».

Lisaks märkis Roskomnadzor, et YouTube võõrustas materjale, mis propageerivad alaealiste ellu ja tervisesse ükskõikset suhtumist, samuti sisu, mis kutsus üles osalema loata massiaktsioonides, sealhulgas alaealiste massiaktsioonides.

16. juunil esitas Google'i Vene tütarettevõte Moskva arbitraažikohtule avalduse enda pankroti väljakuulutamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles