Vali Eesti inspireerivaim jätkusuutlikkuse Changemaker

Copy
Foto: Shutterstock

Kutsume teid Baltic Sustainability Awards'i raames valima Eesti inspireerivamaid jätkusuutlikkuse eksperte, kes võistlevad tänavuse Balti jätkusuutlikkuse auhinna saamise nimel. Kategooria Changemakers finalistid valis välja rahvusvaheline ekspertžürii, võitja selgitab aga välja avalik hääletus. Palun tutvuge Eesti finalistidega, kelle töö inspireerib teisi läbi viima muutusi ja rakendama oma igapäevaelus parimaid jätkusuutlikke praktikaid.

Hääletage Baltic Sustainability Awards'i kategooria Changemaker Eesti finalistide poolt:

Mihkel Tammo – visionäär, Energiaühistu asutajaliige, Tehnopoli võtmementor

Mihkel Tammo.
Mihkel Tammo. Foto: Erakogu

Alates 2016. aastast on Mihkel Tammo missioon jätkusuutlikkuse kui Eesti jaoks olulise teema edendamine. Ta töötab selle nimel, et jagada oma teadmisi ja kogemusi ettevõtete, mittetulundusühingute ja avaliku sektoriga.

K: Miks oled sina Eesti jätkusuutliku innovatsiooni changemaker?

V: Töötasin neli aastat tegevjuhina tootmisettevõttes Estanc, kus meie meeskonda tunnustati kui näidet Eesti parimast keskkonnajuhtimissüsteemist. Sellest ajast peale olen otsustanud tõsta teadlikkust jätkusuutlikkuse tähtsusest tehnoloogias, ettevõtluses ja igapäevaelus. Asutasin ja juhtisin Eesti jätkusuutlikkuse liikumist Rohetiiger (GreenTiger), mis on olnud Eesti jätkusuutlikkuse edendamisel ülioluline jõud.

Karl Pärtel – cleantech accelerator Beamline'i kaasasutaja

Karl Pärtel.
Karl Pärtel. Foto: Erakogu

Karl on oma karjääris keskendunud jätkusuutlikkuse ja rohetehnoloogia iduettevõtete toetamisele, mis vähendab meie kõigi jalajälge planeedil ja tõstab piirkonna keskendumist jätkusuutlikele lahendustele. Ta pole mitte üksnes Beamline Accelerator'i kaasasutaja, vaid ka kahe rohetehnoloogia iduettevõtte ja rohetehnoloogiafondi Little Green Fund asutaja.

K: Miks oled sina Eesti jätkusuutliku innovatsiooni changemaker?

V: Vaja on kiiresti skaleerida uusi kliimatehnoloogia uuendusi, kuid see on võimalik üksnes idufirmasid toetades. Minu tugiprogrammid keskenduvad sellele, et aidata algstaadiumis idufirmade meeskondadel viimistleda oma minimaalset elujõulist toodet (MVP) ja saada eelinvesteeringuid. Cleantech-ettevõtlust tugevdades tahan viia ellu käegakatsutava positiivse muutuse.

Tarvo Õng – CEO, Fusebox

Tarvo Õng.
Tarvo Õng. Foto: Erakogu

Tarvo on energia idufirma Fusebox tegevjuht ja tema eesmärk on võimaldada elektritarbijatel pakkuda turul paindlikkust ning saada vastutasuks säästmist ja tulu. Ta on sihikindel professionaal, kellel on tohutu suur kogemus energiatööstuses.

K: Miks oled sina Eesti jätkusuutliku innovatsiooni changemaker?

V: Olen juhtinud enam kui 20 andekast professionaalist koosnevat meeskonda, et luua murrangulist tehnoloogiat rohelisema tuleviku ja vähem raisatud energia suunas. Baltikumis on meie meeskond juba suunanud reguleerivaid asutusi ja ministeeriume kaaluma paindlikkust, mis asendaks fossiilkütuste generaatoreid elektrisüsteemis. See on omamoodi Robin Hoodi lähenemine viia energiaäri suurtelt energiafirmadelt lõpptarbijateni. Nüüd on meil vajalikud õigusaktid olemas.

Baltic Sustainability Awards on Balti riikide tasandi auhinnakonkurss ettevõtetele, organisatsioonidele, idufirmadele ja üksikisikutele jätkusuutliku innovatsiooni alal. Teist korda toimuvale üritusele esitati üle 240 jätkusuutlikkuse innovatsioonilahenduse ja nüüdseks on välja valitud 29 finalisti. Võitjad kuulutatakse välja 30. novembril Riias, Splendid Palace'is toimuva ürituse Baltic Sustainability Forum and Awards auhinnatseremoonial. Kõik finalistid astuvad ka pealavale, et tutvustada konverentsil osalejatele oma lahendusi. Lisateavet finalistide ja ürituse piletite kohta leiate siit.

Üritus on kohtumispaigaks rahvusvaheliste ja kohalike ettevõtete, idufirmade ja avaliku sektori ekspertidele, et arutleda jätkusuutlikkuse ja innovatsiooni üle praktikas. Korraldajad annavad teada, et konverents pakub võimalust kuulata lugusid kaevikutest: heast, halvast ja inetust jätkusuutlikkuse strateegia juurutamise taga äritegevuse keskmes sellistelt ettevõtetelt, nagu Neste Baltics, Urban Outfitters, Rimi Baltic grupp, Tet ja Eesti Energia. Kliimatehnoloogia uusimaid trende ja tehnoloogiaid jagavad uuendusi võimaldavad asutajad ja investorid: Breakthrough Energy Ventures, Honey Badger Capital, Terrawaste, Grunfin ja paljud teised. Täielik ürituse päevakava ja esinejad on saadaval aadressil www.balticsustainabilityawards.eu/forum.

Baltic Sustainability Awards'i korraldajaks on innovatsiooni juhtimise ettevõte Helve koos asutajapartneriga Rimi Baltic. Algatust toetavad strateegilise metoodika partner EY Baltic, partnerid Dokobit ja Baltic Block, Signet Bank ja infopartner Clear Channel. Lisateavet ürituse Baltic Sustainability Awards'i kohta leiate aadressilt www.balticsustainabilityawards.eu/forum.

Copy
Tagasi üles