Google maksab privaatsusreeglite rikkumise eest üle 300 miljoni dollari

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
USA tehnoloogiafirma Google
USA tehnoloogiafirma Google Foto: Charles Platiau / Reuters / Scanpix

40 USA osariiki teatas, et Google jätkas kasutajate asukoha jälgimist, kuigi inimesed olid oma kontodel asukohaajaloo salvestamise välja lülitanud.

Google tegi osariikidega kokkuleppe ja maksis neile 391,5 miljoni dollarit (376,2 miljonit eurot) kompensatsiooni, kirjutab ajaleht Financial Times. See on suurim summa, mis ettevõtte kunagi privaatsuskaebuste eest maksnud. Uurimine tuvastas, et intsidendid jäid aastatesse 2014–2020.

Asukohaajalugu on Google'i konto seade, mis salvestab kohad, kus kasutaja nutiseadmega liigub. Google kogub asukoha andmeid minutilise intervalliga. Google'i konto asukoha salvestamise ja selle väljalülitamise kohta saab lähemalt lugeda Google'i veebikeskkonnas.

Google'i pressiesindaja sõnul on nad praeguseks olukorra lahendanud ega kogu enam asukohaandmeid kasutajatelt, kes seda ei soovi. Privaatsusekspertide sõnul ei saa paljud kasutajad aru, millist infot firma kasutajate kohta kogub.

Varasemad ja tulevased juhtumid

Google on ka varem privaatsustusreeglite rikkumise pärast trahvi maksnud. 2019. aastal määras USA riigiamet firmale 170 miljoni dollarise (163,4 miljonit eurot) trahvi laste veebikasutamise kaitsemeetmete mittejärgmise eest.

Google'ile on asukohaandmete probleemi tõttu esitanud uusi kaebusi veel mitu USA osariiki. See võib tuua ettevõttele veel üle 500 miljoni dollari (480,5 miljonit eurot) suuruse trahvisumma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles