Koondamislaine Meedia: Amazon koondab 10 000 töötajat

PM Majandus
Copy
Amazoni sorteerimiskeskus USA-s.
Amazoni sorteerimiskeskus USA-s. Foto: Sean Rayford

Amazon.com kavatseb juba sel nädalal koondada umbes 10 000 töötajat, teatas New York Times esmaspäeval, viidates asjaga kursis olevatele inimestele.

New York Timesi andmetel keskendutakse töökohtade vähendamisel e-kaubandushiiglase seadmete üksuses, samuti jaemüügi- ja personaliosakonnas. Koondamiste koguarv pole veel ametlikult kivisse raiutud ja võib muutuda.

Seadmete üksus, kus tegeletakse näiteks häälassistent Alexaga, saavutas aasta jooksul üle 5 miljardi dollari suuruse tegevuskahjumi. Lisaks kaalub Amazon, kas nad peaksid üldse keskenduma uute võimaluste lisamisele, kui kliendid kasutavad seadet vaid üksikute funktsioonide tarbeks.

Koondamisele läheb umbes 3 protsenti ettevõtte töötajatest, teatas Times. Amazon oli hiljuti öelnud, et külmutab järgnevateks kuudeks uute töötajate värbamise.

Uudis tuleb vaid mõni nädal pärast seda, kui Amazon hoiatas kasvu aeglustumise eest tuleval pühade hooajal, mil tavapäraselt teenitakse suurimat müügitulu, öeldes, et tarbijatel ja ettevõtetel on hinnatõusu tõttu vähem raha, mida kulutada.

Amazon on järjekordne USA ettevõte, mis teeb suuri kärpeid oma töötajaskonnas, et valmistuda võimalikuks majanduslanguseks.

Eelmisel nädalal teatas Facebooki emafirma Meta, et vähendab kulude piiramiseks üle 11 000 töökoha ehk 13 prorsenti oma töötajaskonnast. Ettevõtete hulka, kes plaanivad töötajaid koondada, kuuluvad ka näiteks Elon Muski omanduses olev Twitter, Microsoft ja Snap.

Majanduskasvu aeglustumine ning tööjõu- ja transpordikulude tõus kimbutab ettevõtteid, kes olid pandeemia ajal agressiivselt palganud, kui nõudlus e-kaubanduse pilvepõhiste teenuste järele oli tõusnud. Nüüd, kus tarbijate nõudlus on tõusvate hindade ja laenukulude tõttu löögi alla sattunud, kaaluvad paljud töökohtade vähendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles