Türgi kiirtoiduketid pürivad täitma Vene turul tekkinud tühimikku

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Starbucksi lahkumise järel on Venemaa kohviturule sisenenud uued eksootilised tegijad.
Starbucksi lahkumise järel on Venemaa kohviturule sisenenud uued eksootilised tegijad. Foto: Dmitry Serebryakov/Scanpix Baltics

Ajal, mil suur osa Lääne firmasid on Venemaalt lahkunud ja lahkumas, plaanivad Türgi ettevõtjad ujuda vastuvoolu. 

Vene maaklerfirmaga NF Groupi teatel on vähemalt neli Türgi päritolu toitlustusettevõtet aasta lõpus meie idanaabri turule sisenemas. «Frantsiisipõhiselt plaanivad Venemaal tegutsema hakta kiirtoiduketid Chitir Chicken ja Yesen Burger. Otseinvesteeringuid Venemaale teevad Little Kitchen ja kohvimüüja Arabica,» teatas kinnisvaraettevõte.

Restoranikett Little Kitchen plaanib 2022. aasta lõpuks avada kolm söögikohta. Kohvipood Arabica on seni teatanud oma esimese esinduskohviku käivitamisest Moskvas, vahendab Komsomolskaja Pravda (KP).

Venemaa kohviturg pakub huvi aga ka lähiriikide ärimeestele. Hiljuti avati Moskvas Okeaania kaubanduskeskuses Kasahstani päritolu bränd Coffee Boom.

Maailma suurim kohvikutekett Starbucks teatas Venemaalt lahkumisest mai lõpus.

Täiesti kõrvale ei soovi Lääne ettevõtete lahkumise järel tekkinud võimalusest jääda ka Vene kohalikud ettevõtjad. Näiteks on Moskvas aktiivselt turgu haaramas Arhangelski restoranide kett Gryadka, mis on teatanud umbes 20 söögikoha avamisest Moskvas ja Moskva oblastis. KP teatel tahavad Gryadka omanikud konkureerida kiirtoiduga ja pakkuda moskvalastele tervislikku toitu - burgerite asemel lubatakse tervislikke Vene köögist pärit suppe, salateid ja muid roogasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles