Trendikas ja soodne kingitus – tahke šampoon

Copy
Foto: Three Hills

Loodussõbralik tahke šampoon ning palsam säästavad raha ja ruumi – need mahuvad peopessa ning neid jagub olenevalt juuste pikkusest 45-50 pesu jaoks.

Ökoteadlik tarbimine võib olla ka rahakotisõbralik, ilmneb Three Hillsi tahkete juuksepesutoodete kvaliteeti ja hinda kõrvutades - tahke loodusesõbralik šampoon ei jää omaduste poolest alla pudelist juustesse kallatavale analoogile, on soodne ning vahva kingitus nii meestele kui naistele. Sellise toote saab soetada kõigest kümne euro eest.

Nullkulu elustiili toetava Zerowaste kodulehel kaubeldakse populaarsete Three Hills loodussõbralike tahkete šampoonidega, mis näevad välja nagu seebid, aga ei ole seda tegelikult teps mitte, mida tihti arvatakse, nendib väikse jalajälje pooldaja Elvia Niils.

Foto: Three Hills

Õige tahke ökošampooni koostis erineb seebi koostisest – see hoolitseb hellalt ja leebelt peanaha ja juuste eest tänu balansseeritud 5-5,5 pH-le ning sisaldab mitmeid naturaalseid aromaatseid ja laia toimespektriga taimepulbreid. Happelise tasakaaluga šampoonid on eriti soovituslikud värvitud ning blondeeritud juustele.

Paljude kasutajate hinnangul kulub tahkel kujul leebet ökošampooni vähem, sest juuste pesemise intervall pikeneb – juuksed püsivad kauem puhtad. Osadel juhtudel väheneb juuste pesemise vajadus igalt teiselt päeval isegi kõigest ühele korrale nädalas.

Tahkel šampoonil on plastivaba pakend ja see ei sisalda kunstlikke lõhnaineid. Lõhnastamiseks on kasutatud ainult looduslikke eeterlikke õlisid. „ Tahke šampoon kaalub 70 grammi, vedel analoog kordi rohkem. Vedelate šampoonide põhiline koostisosa on vesi, mis tähendab, et seda tuleb transportida ühes maailma otsast teise,” tõi ta näite. Just tänu vee sisaldusele tavalises šampoonis, peab sinna lisama ka säilitusaineid ehk parabeene. Taoliste ainete järele vajadust tahkes šampoonis pole, sest need ei sisalda vett.

Foto: Three Hills

Zerowaste kodulehe valikus on kõikidele juustetüüpidele sobivaid tahkeid šampoone. Kõõmavastane tahke šampoon sisaldab lisaks eeterlikele õlidele kibuvitsa pulbrit, mis võitleb kõõma ning teiste peanaha probleemidega. Juuksekasvu parandava tahke šampooni koostises on maca juure pulber, mis sobib kõikidele juuksetüüpidele ning soodustab juuksekasvu. Sel on kerge rosmariini, piparmündi ja magusa apelsini aroom.

Tahke šampoon ja palsam on trendikad valikud, mis aitavad vähendada meie planeedi plastireostust, olles samas nii keskkonna-, rahakoti kui ka reisisõbralikud. Pole vajadust enam soetada reisi tarbeks eraldi miniatuurseid plastikpudeleid. Tahke toode võib olla ka käsipagasis.

Loodusliku tahke šampooniga kuulub kokku ka tahke juuksepalsam, mis on silikoonide, petrokemikaalide, ftalaatide, tehislike lõhna- ja värvainete, kemikaalide, parabeenide ning SLS/SLES vaba – see lisab juustele sära, toitaineid ja muudab need kergesti kammitavateks. Erinevalt teistest palsamitest, ei jää juuksed rasuseks ning kulub vähe, sest see on väga kontsentreeritud.

Foto: Three Hills

Peale igat kasutust võiks hoida tahket šampooni ja palsamit nii, et need saaks kasutuskordade vahel kuivada. Nii kestavad need veelgi kauem.

Copy
Tagasi üles