Austraalias pandi karantiini 800 koroonapositiivse reisijaga kruiisilaev (1)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Carnival Cruise laev Majestic Princess 12. novembril valmistumas Sydneys väljuma Melbourne tuurile.
Carnival Cruise laev Majestic Princess 12. novembril valmistumas Sydneys väljuma Melbourne tuurile. Foto: Photo by Muhammad FAROOQ / AFP

Ristluslaevafirma Carnival Cruise laev Majestic Princess pandi Sydneys kai äärde seisma, kui ligikaudu 800 reisijat olid andnud positiivse koroonaproovi. Ametnike sõnul tähendab see nakatumisriski taset nr 3. 

Austraalia populaarseimast kruiisisadamast Sydneyst 12. novembril Melbourne'i suunal väljuma pidanud Carnival Cruise'i ristluslaev Majestic Princess pandi ligi 800 reisija positiivse koroonatesti tõttu kai äärde seisma. «Rakendatud meetmed on kohased,» kinnitas Reutersile Austraalia siseminister. Riigi ametiisikud on teatanud, et see on kolmas riskitase, mis tähendab suurt nakatumisohtu. 

Juhtum on tekitanud võrdlusmomendi kurikuulsa 2020. aasta koroonapuhanguga ristluslaeval Ruby Princess, kui Uus-Lõuna-Walesis nakatus 914 inimest, kellest 28 surid. 

Carnival Cruise'i Austraalia tütarettevõtte juhtkond kinnitas, et positiivse testitulemuse andnud reisijad on laeval isoleeritud ning nende eest hoolitsevad meditsiinitöötajad. Koostöös Uus-Lõuna-Walesi terviseametnikega jälgitakse ka teiste reisijate ja meeskonnaliikmete tervislikku seisukorda. Austraalia föderaalvalitsuse ametnike kinnitusel on uue puhangu puhul tegemist Omicron XBB variandiga. Carnival Cruise'i juht Marguerite Fitzgerald tegi telekanalis ABC avalduse, milles kinnitas, et firma on kõrgendatud Covidi-riski tõttu karmistanud laevadel kehtivaid ohutusnõudeid. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles