Nädala sõlmküsimus ⟩ Miks riik kaotab vaktsineerimisvaidlusi? (12)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Piusa kordoni vanemkoerajuht Kersti Nüüd saab piirivalves jätkata, sest läks enda õiguste eest kohtusse ja politseiamet oli sunnitud järeleandmisi tegema.
Piusa kordoni vanemkoerajuht Kersti Nüüd saab piirivalves jätkata, sest läks enda õiguste eest kohtusse ja politseiamet oli sunnitud järeleandmisi tegema. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Vastus on: Kaja Kallase (RE) valitsus ega riigikogu ei kirjutanud seadust, mille alusel oleks politsei, kaitsevägi või kiirabi võinud nõuda töötajailt vaktsineerimist.

Piusa kordonis 17 aastat piirivalvur olnud Kersti Nüüd on väikest viisi meediastaar. Ta on saanud presidendilt aumärgi, ta on koerajuht ja käib ratsapatrullis. Mis võiks veel olla nunnum kui kutsikas, hobune ja piirivalvur?

Mullu kolm päeva enne jõule aga otsustas politseiamet ta vallandada. Põhjus: Nüüd polnud koroonaviiruse vastu vaktsineeritud. Nüüd oli aga juba selleks ajaks kohtusse pöördunud. Kuigi halduskohtus ta kaotas, andis ringkonnakohus talle õiguskaitse, mistõttu vallandamiskäskkiri kunagi ei jõustunudki.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles