Tallinn plaanib Rävala puiestee paariks kuuks sulgeda (2)

BNS
Copy
Endine välisminister Eva-Maria Liimets Rävala puiesteel
Endine välisminister Eva-Maria Liimets Rävala puiesteel Foto: Taavi Sepp / Scanpix

Tallinna strateegiadirektor Raido Roop ütles reedel Eesti Taristuehituse Liidu teedevõrgu visioonikonverentsil, et järgmisel aastal katsetatakse Rävala puiestee paariks kuuks kinni panemist.

Taristuehituse liidu juhatuse liige ja taristuehitusettevõtte Verston juht Veiko Veskimäe soovitas teha Tallinnas sõiduradade sulgemise eksperiment, et näha selle mõju autostumise vähendamisele ning inimeste käitumisele ja vastuvõtlikkusele linnaruumis toimuvatele muutustele.

«Proovime luua sellised tingimused, et kui inimene peab tegema teistmoodi otsuse, siis see oleks mugav ja kasutajasõbralik,» selgitas Roop. Samuti ei ole tema sõnul maha maetud peatänava ideed.

Debatis osalejad arutlesid ka Tallinna Reidi tee üle. Arhitekt ja linnaplaneerija Tõnis Savi leidis, et promenaad on tänuväärne, aga parim näide eriti heast linnaruumist see siiski pole, sest tekkinud ruum on liiga monofunktsionaalne ja pole kõigis detailides läbimõeldud. Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus samas tunnustas Reidi tee projekti nii suure rõhu panemisel avalikule ruumile.

Roop rääkis, et käis Reidi teed ühe Hollandi eksperdiga läbi sõitmas, kes tõi välja palju väikseid eksimusi. Siiski pidas Roop Reidi teed sammuks õiges suunas. «Väga raske on loota, et tuleb kohe üks ideaalne tänav. Vaataks seda positiivse näitena, kust edasi minna,» lisas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles