Enefit Greeni oktoobri elektritoodang vähenes aastaga üle veerandi

BNS
Copy
Enefit Greeni jaam Paides.
Enefit Greeni jaam Paides. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja / Scanpix

Enefit Green tootis oktoobris 108,2 gigavatt-tundi elektrienergiat ehk 26,8 protsenti vähem eelmise aasta sama ajaga võrreldes.

Tootmistulemust mõjutasid peamiselt Eesti ja Leedu tuuleparkide madalam toodang ning vähemal määral ka kuu esimeses pooles jätkunud remonttööd Iru elektrijaamas. Päikeseenergia toodang kahanes oktoobris 2022 aastatagusega võrredes 1,1 protsenti, teatas Enefit börsile.

Kuu keskmised tuulekiirused olid Eesti ja Leedu tuuleparkides vastavalt 6,8 meetrit sekundis ja 6,7 meetrit sekundis, oktoobris 2021 olid mõõdetud keskmised tuulekiirused vastavalt 7,8 ja 7,5 meetrit sekundis.

«Oktoobrikuu tuulekiirused olid paremad tänavusest septembrist, kuid jäid alla mullusele. Praegu on algamas tuulest elektri tootmise kõrghooaeg. Meie järgmiste kuude fookus on kõrge töökindluse hoidmine, et tuulist ilma maksimaalselt ära kasutada,» kommenteeris Enefit Greeni juhatuse liige ja tootmisvaldkonna juht Innar Kaasik.

Koostootmise segmendi elektritoodangu 27,2-protsendise languse põhjuseks oli septembri algusest 12. oktoobrini kestnud seisak ja remont Iru elektrijaamas. Samal põhjusel vähenes ka kogu soojusenergia toodang aastataguse perioodiga võrreldes 26,5 protsenti 40,7 gigavatt-tunnile.

Pelletitoodang kasvas oktoobris aastatagusega võrreldes 11,7 protsenti 14 200 tonnini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles