Eesti Energia koduklientide keskmine elektriarve kahanes oktoobris

BNS
Copy
Kõrgepingeliinid
Kõrgepingeliinid Foto: Margus Ansu / Tartu Postimees / Scanpix

Eesti Energia kodukliendi oktoobrikuu keskmine elektriarve oli 45 eurot, mis on 13 protsenti septembrikuu keskmisest väiksem ning sarnasel tasemel juunikuuga.

Eesti Energia juhatuse liikme Agnes Roosi sõnul oli väiksemate arvete taga kolm tegurit: universaalteenuse tulek, langenud börsihind ning riiklikud energiahüvitised. «Energiahüvitiste mõju arvetele on neist kolmest kahtlemata suurima mõjuga,» tõdes Roos. 

Riikliku energiahüvitise toel oli Eesti Energia klientide kokkuhoid oktoobris kokku ligi 4 miljonit eurot, teatas ettevõte. Toetus rakendub, kui elektrienergia hind ületab 8 senti kilovatt-tunni eest ja kompensatsiooni suurus on kuni 5 senti kilovatt-tunni eest. 

Eesti Energia koduklientidest on ligi 136 000 otsustanud liikuda universaalteenusele, 29 000 klienti otsustas neile saadetud universaalteenuse pakkumisest loobuda ja jääda varasemale paketile.

Roos ütles, et võrreldes universaalteenusega püsib keskmine börsihind praegu kõrgemal tasemel, kuid võimaldab ajastada oma elektritarbimist soodsama hinnaga tundidele. «Nõnda saavad nutikate tarbimist juhtivate lahenduste kasutajad sageli nautida soodsamaid hindu,» lisas Roos.

Ta rõhutas, et toetuste, pakettide ja hindade virvarris ei tasu unustada lihtsat tõde, et kõige soodsam elekter on tarbimata elekter ehk rõhku tuleks panna energia kokkuhoiule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles