Pärnu Strand avab juubeliks Lotte mängustuudio

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Pärnu Strand Spa & Konverentshotelli uue Lotte mängustuudio sisevaade
Pärnu Strand Spa & Konverentshotelli uue Lotte mängustuudio sisevaade Foto: Kristel Kaubi

Sel nädalavahetusel 30. aastast tegutsemisjuubelit tähistav Strand Spa & Konverentsihotell avab varasema minigolfiraja asukohas uue meelelahutuskeskuse ja lastele suunatud teemapargi Lotte mängustuudio.

«Pärnu tõmbenumbriks on rand, SPA-d ja Lottemaa. Meie soov on seda kõike pakkuda aastaringi ühe katuse all ja selleks lõimegi unikaalse laiale vanusegrupile mõeldud lõbusa meelelahutuskeskuse», kirjeldas Lotte mängustuudio projektijuht Hendrik Elstein.

Lotte mängustuudio erineb samale omanikule kuuluvast Lottemaa teemapargist eelkõige selle poolest, et asub siseruumides, ka on mõnevõrra erinevad seal pakutavad tegevused ja meelelahutus. Mängustuudio avatakse Strandi madalaimal korrusel, kus varem asus põrgustiilis minigolf. Elsteini sõnul on stuudio nii väikestele kui suurtele mõeldud elamuskeskus, kus on võimalik end proovile panna nii aktiivsetes tegevustes kui ka arendavates filmindusega seotud ülesannetes: «See on tegevusruum, mis võiks pakkuda huvitavat meelelahutust nii hullavale põngerjale, loova loomuga teismelisele kui ka out-of-box mõelda armastavale täiskasvanule. Lotte mängustuudio tulekuga anname aga lastega peredele olulise põhjuse, miks valida puhkuseks just Strand.»

Sel nädalavahetusel täitub 30 aastat tegevust

13. novembril möödub 30 aastat päevast, mil Strand hotelli uksest astus sisse esimene külaline. Selle aja jooksul on Strandis toimunud mitmeid erinevaid sündmusi ning külastajatel on olnud võimalus tulla hotelli nii restorani, spaa, ööklubi, keegli, piljardi, käsitööpoe, minigolfi kui ka isegi alkoholipoe külalisena.

Aastate jooksul on Strand läbinud rohkelt uuendusi. 2002. aastal valmis hotelli merepoolne majutuskorpus, millega lisandus hotellile 127 tuba. Viimase seitsme aasta jooksul on renoveeritud kõik numbritoad, restoran, lobby-baar ja vastuvõtt. 2021. aasta kevadel sai uue välimuse spaakeskus, kuhu lisandus kaks sauna ja basseini.

Värvikireva ajalooga Strand jätkab arendamist ning trendidega kaasaskäimist, seejuures jäädes ikkagi truuks oma eripärasusele. Strandis on kaheksa erinevat konverentsisaali, millest suurim, endise võimla kohal olev Jurmala saal mahutab kuni 500 inimest.

Pärnu Strand Spa & Konverentsihotell droonivaates.
Pärnu Strand Spa & Konverentsihotell droonivaates. Foto: Kristel Kaubi

Algselt ehitati Strand APN-pansionaadiks

Strandi hoone ajalugu ulatub aastasse 1985, mil kuurortlinna Pärnusse ehitati pansionaat, kus said puhata vaid Moskva Infoagentuuri Novosti (endine APN) ajakirjanikud. Linnarahva jaoks oli tegemist suletud asutusega ning seda kuni Eesti Vabariigi taasiseseisvumiseni. 1992. aastal alustas hoones hotellitööd 60 toaga Strand hotell. Lisaks olid hoones restoran, spordisaal, saun ning üks külm bassein. Vanadest dokumentidest selgub, et veel 100 päeva pärast avamist oli olukord võrdlemisi kriitiline – toad vajasid renoveerimist, köögis oli puudus nõudest ja tehnikast, polnud korralikku voodipesu ning stardikapitali ei piisanud. Tolleaegne juhtkond oli aga entusiasmi täis ja ei lasknud end takistustest heidutada. Üheskoos alustati innukalt finantseerimisvõimaluste otsimisega ning Strandi brändi kujundamisega.

Esimestel aastatel langetati otsus, et hotell hakkab liikuma eelkõige konverentsiäri suunas ning see võeti ka aluseks investeeringute valikul ja tegemisel. Lisaks seati eesmärk muuta hotell Eesti Hotellikvalifikatsioonile vastavaks 3 tärni hotelliks. Strand Spa & Konverentsihotell on olnud Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu liige ühingu asutamisest saati.

Ajalooline ööklubi suleti 2014

Ilmselt on Pärnus raske leida kohalikku, kes poleks noorusajal nautinud varajasi hommikutunde Strandi ööklubis. Algusaastatel tegutses ööklubi hotelli keldrikorrusel, kuid 2003. aastal kolis see kõige kõrgemale korrusele. Aegade jooksul on klubi kandnud mitmeid erinevaid nimesid. Tegemist oli alates 21-aastastele suunatud ööklubiga, kus toimusid nädalavahetuseti diskori või bändiga tantsuõhtud. Klubi lõpetas oma tegevuse 2014. aasta mais, kui ööklubide omavaheline konkurents Pärnus oli muutunud liiga tihedaks. Lisaks muutus üha sagedasemaks ka külaliste pahameel, kes soovisid hotellis vaikuses puhata. Ööklubi asemele loodi Lahe saal, mis on multifunktsionaalne ruum firmapidude, vestlusõhtute, kontsertide, etenduste jms korraldamiseks. 2021. aasta kevadel läbis Lahe saal renoveerimise selle akendest avaneb lai merevaade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles