Eesti müügiplatvorm kaasas Aafrikas ja Aasias laienemiseks miljoneid

BNS
Copy
Yaga juht ja kaasasutaja Aune Aunapuu.
Yaga juht ja kaasasutaja Aune Aunapuu. Foto: Yaga

Taaskasutatud moekaupade ostu-müügiplatvorm Yaga kaasas investoritelt 2,2 miljonit eurot, et laieneda Aafrika ja Aasia turul.

Yaga on pooleteise aastaga kasvanud kolm korda ning avanud Lõuna-Aafrika kõrval platvormi ka Keenias ja Indias, teatas ettevõte. Kaasatud 2,2 miljoni eurose investeeringu toel plaanib Yaga kasvutempot veelgi tõsta.

Investeerimisringi juhtinvestoriks oli Startup Wise Guys, lisaks investeerivad Yagasse Eesti taustaga Trind Ventures ja Specialist VC ning Läti riskikapitalifirma Rubylight. Ingelinvestorite hulka kuuluvad Markus Villig Boltist, Kaarel Kotkas Veriffist, Kristjan Vilosius Katanast ning Triin Hertmann ja Alvar Lumberg.

Yaga juht ja kaasasutaja Aune Aunapuu selgitas, et suhtumine moekaupade taaskasutusse on teinud läbi hiiglaslikku muutuse – kui veel kümmekond aastat tagasi vaadati Eestis teise ringi kaubale viltu, siis nüüd on taaskasutusest saanud uus normaalsus.

«Inimesed jagavad oma leide uhkusega sotsiaalmeedias, samuti on teise ringi kauba müük paljude jaoks arvestatav sissetulekuallikas,» ütles ta. «Raha teenimise ja säästmise võimalus on ka selge põhjus, miks isegi majanduse jahtudes oleme iga kuu uusi kasvurekordeid teinud.» Ainuüksi Lõuna-Aafrikas näeb Yaga võimalust oma äri kümnekordistada, lisas ta.

Investeeringu suunab Yaga platvormi arendusse, meeskonna kasvatamisse ja uute klientideni jõudmiseks oma sihtturgudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles