Üks Eesti suurim kaugküttevõrk vahetab vastu talve omanikku

BNS
Copy
Tööstusmaastik Ida-Virumaal
Tööstusmaastik Ida-Virumaal Foto: Sander Ilvest

Konkurentsiamet andis Gren Tartule kuuluvale Ida Soojusele loa osta ära Eesti üks suuremaid kaugküttevõrke.

Gren Tartu tütarettevõte Ida Soojus sai konkurentsiametilt loa osta ära VKG Soojus AS, mis tegeleb soojusenergia edastamise ja müügiga kaugküttevõrgu vahendusel Kohtla-Järvel Ahtme, Järve ja Sompa linnaosas ning Jõhvi linnas ja vallas.

Ida Soojus on tehingu jaoks loodud äriühing, mis on AS Gren Tartu valitseva mõju all. Gren Tartu kuulub omakorda laiemasse Greni kontserni, kuhu kuuluvate ettevõtete põhilisteks tegevusaladeks Eestis on Tartu ja Pärnu kaugküttepiirkondades kaugkütte ja -jahutusteenuste pakkumine.

VKG Soojus on võrguettevõte, mis käitab Eesti suuruselt kolmandat kaugküttevõrku, kogupikkusega 164 kilomeetrit. Soojusega varustatakse Kohtla-Järve, Ahtme, Sompa ja Jõhvi piirkonna elanikke ja ärisid. Soojusvõrgu kaudu klientidele jõudev soojus saadakse VKG tööstusprotsesside heitsoojusena.

Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Ahti Asmann kommenteeris pressiteates, et VKG on keemiatööstusettevõte, mille ärifookus ja kompetents on eelkõige suunatud tööstusliku tootmise arendamisele Ida-Virumaal ning aasta alguses leiti strateegilise ülevaatuse käigus, et ärisuunana oleks lõpptarbijatele soojusenergia pakkumine perspektiivikam selleks spetsialiseerunud ettevõtte käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles