Intervjuu ⟩ Jaanus Vihand: Eesti ettevõtetel on praegu kolm varianti (3)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
A. Le Coqi juht Jaanus Vihand võrdleb Eesti toetusmajandust lapsekasvatamisega: kui liiga palju ette-taha ära teed, siis laps enam elus hakkama ei saa.
A. Le Coqi juht Jaanus Vihand võrdleb Eesti toetusmajandust lapsekasvatamisega: kui liiga palju ette-taha ära teed, siis laps enam elus hakkama ei saa. Foto: Postimees/Sille Annuk

Septembris Tarmo Noobilt joogitehase A. Le Coq juhiohjad haaranud Jaanus Vihandi sõnul tuli Noobil teda omajagu veenda. «Ega ma alguses vaimustusest rõkanud, kui Tarmo kutsus,» tunnistas Vihand. Siis tegi ta aga pöörde: kui kümmekond aastat tagasi töötas ta Farmi piimatööstuses, siis nüüd läks ta piltlikult öeldes kangemate jookide peale üle.

Tegelikult ei taha Vihand alkoholist palju rääkida, hoopis meelsamini kõneleb ta alkoholivabadest toodetest. «Jaa, varem olid alkoholivabad joogid päris jubedad, aga tehnoloogia on edasi arenenud.» Alkoholivaba jook on tema sõnul tulevik ja see segment kasvas Vihandi sõnul kiiresti, kuigi ta tunnistas, et nüüd on kasv kängu jäänud. Alkoholile pole Vihand päris selga pööranud: «Ega ma mingi munk ole, aga mul on põhimõte, et nädala sees ma alkoholi ei tarbi.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles