Hiina riiklik lennukitootja kinnitas 300 uue tellimuse saamist

Copy
Riigifirma COMAC (Commercial Aircraft Corp.) lennuk ARJ21 Shanghai Hongqiao lennuväljal.
Riigifirma COMAC (Commercial Aircraft Corp.) lennuk ARJ21 Shanghai Hongqiao lennuväljal. Foto: Ding Ting via www.imago-images.de

Hiina riiklik lennukitootja üritab võistelda Boeingi ja Airbusiga, kinnitades, et on kindlustanud Hiina liisingukompaniide tellimused umbes 300 kauglendudeks mõeldud lennuki tootmiseks.

Riigifirma COMAC (Commercial Aircraft Corp.) teatas C919 tellimustest kolmapäeval Lõuna-Hiinas Zhuhai lennundusnäituse ajal. Samuti teatas COMAC, et tellimused on tehtud 30 regionaallendudeks mõeldud ARJ21 peale.

COMAC loodi 2008. aastal, kui Hiina oli asunud tegema jõupingutusi tehnoloogilise sõltumatuse saavutamiseks.

C919 on mõeldud Airbus A320 ja Boeing 737 võistlejaks, tal on 158 kuni 168 istekohta ning lennuulatus 4075 kuni 5555 kilomeetrit. Oma esimese lennu tegi seda tüüpi lennuk 2017. aasta mais.

Lennukite ostjate hulgas on Hiina liisingukompaniid Bank of China Ltd., Industrial and Commercial Bank of China Ltd. ning China Construction Bank Ltd.

Enne müügiteadet on COMAC kinnitanud, et on saanud C919 osas kokku 815 tellimust 28 kliendilt. Enamik neist on Hiinast, kuid tellimusi on esitanud ka sellised kompaniid, nagu GE Capital Aviation Services ning Tais baseeruv City Airways.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles