Kaspersky Lab lõpetab oma VPN-i töö Venemaal

Copy
Kaspersky Lab logo.
Kaspersky Lab logo. Foto: SERGEI KARPUKHIN/REUTERS

Kaspersky Lab lõpetab oma VPN-rakenduse Kaspersky Secure Connection töö Venemaal. Tasuline versioon on saadaval kuni tellimusaja lõpuni, tasuta versioon kuni 15. novembrini, teatas ettevõtte pressiteenistus.

Et viia kasutajate ebamugavused miinimumini, kaotatakse Kaspersky toode Venemaal järk-järgult. VPN-i tasuta versioon on saadaval 15. novembrini. «Pärast seda tärminit ei saa Venemaal tasuta toodet enam kasutada,» teatas ettevõte.

Ettevõte kinnitas, et muudatused Kaspersky Secure Connectioni töös ei mõjuta muid riike peale Venemaa. «Rakenduse venekeelne versioon jääb endiselt kättesaadavaks Kaspersky Labi veebilehel ja mobiilirakenduste poes. Väljaspool Venemaad asuvate kasutajate jaoks saadaolevate funktsioonide komplekt ja VPN-serverid ei muutu,» seisab teates.

Ettevõtte pressiteenistus keeldus VPN-i rakenduse töö lõpetamise põhjusi kommenteerimast.

Teisipäeval teatas Vedomosti, et Venemaa digipöördeministeerium palus mitmel organisatsioonil VPN-teenuste kasutamise kohta aru anda. Eelkõige saadeti kirjad Gazpromile, Rostehile, Roskosmosele, Rostelecomile, Sberbankile, VTB-le, Promsvjazbankile, Gazprombankile, Otkrõtijele, Alfa-Bankile, Rosselhozbankile, Raiffeisenbankile, Rosbankile ja Sovkombankile. Ministeerium nõudis aru, milliseid VPN-teenuseid ettevõtted kasutavad või kavatsevad kasutada ning mis eesmärkidel ja kus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles