Pankrotis hoiu-laenuühistu võlausaldad peavad nõudega kiirustama

BNS
Copy
Martin Krupp.
Martin Krupp. Foto: Saarte Hääl

Eesti Arengu Hoiu-laenuühistu (HLÜ) pankrotihalduri Martin Krupi sõnul on praeguseks nõudeavalduse esitanud ainult umbes pooled ühistu võlausaldajatest.

Eesti Arengu Hoiu-laenuühistu pankrot kuulutati välja Harju maakohtu 19. septembri kohtumäärusega ning pankrotiseadusest tulenevalt on võimalik nõudeavaldusi esitada kuni 19. novembrini, teatas õigusbüroo Hugo Legal.

Krupp märkis pressiteates, et puudu on veel ligikaudu 400 võlausaldaja nõudeavaldused kogusummas umbes 5,4 miljonit eurot.

«Äärmiselt oluline on aga nõudeavaldused õigeaegselt esitada, mistõttu kutsun üles allesjäänud napi aja jooksul seda kindlasti tegema,» toonitas ta.

Arvestades, et suur osa hoiustajatest on pankrotimenetlusega varasemalt kokkupuudet mitteomavad vanemaealised isikud, on Krupi sõnul tulnud teha selgitustööd ja inimesed vajavad tihti avalduse esitamisega abi.

Hugo Legali selgitusel ei peagi aga hoiustaja oskama ise nõudeavaldust koostada – justiitsministeeriumi koostööpartneri Hugo Legal kaudu on võimalik saada tasuta riigi toel õigusabi.

«Täna on paljud Eesti Arengu HLÜ hoiustajad juba meie poole pöördunud ning oleme aidanud neil dokumendid korrektselt vormistada ja ära esitada,» kinnitas büroo õigusjuht Erki Pisuke.

Kui isiku eelmise kvartal igakuine keskmine sissetulek jääb 1200 euro piiresse, siis on esimesed 2 tundi õigusabi abivajajale riigi toel tasuta viieeurose lepingutasu eest. Seega enamus pensionäre kvalifitseeruvad teenusele ning reeglina saab nõudeavaldus ka tasuta tundide sees vormistatud.

Pisuke tõi lisaks välja, et kindlasti tuleks nõudeavaldused tähtaegselt esitada. «See on vähim, mida hetkel saab teha. Kui pankrotimenetluse käigus peaks õnnestuma midagi tagasi võita, siis need hoiustajad, kes tähtaegselt oma nõudeavaldust ei esita, on igal juhul kõigest ilma. Tähtaegselt esitatud avaldusega säilib vähemalt mingi lootus,» julgustas ta.

11. novembril korraldab Hugo Legal ka eraldi nõustamispäeva Eesti Arengu HLÜ hoiustajatele Tallinnas aadressil Keemia 4. Vastu võetakse nii eelregistreeritud kui elavas järjekorras tulevad isikud, kes vajavad nõudeavalduse esitamisega abi või soovivad pankrotimenetlusega seoses õigusabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles