Ettevõtjad ei kiirusta universaalteenusega liituma

BNS
Copy
Kui kodutarbijad viidi universaalteenusele üle automaatselt, siis ettevõtjad peavad ise ülemineku soovist elektrimüüjale teada andma.
Kui kodutarbijad viidi universaalteenusele üle automaatselt, siis ettevõtjad peavad ise ülemineku soovist elektrimüüjale teada andma. Foto: Margus Ansu

Alates 1. novembrist saavad universaalteenuse raames elektrit osta kõik mikro- ja väikeettevõtted, füüsilisest isikust ettevõtjad, sihtasutused ja mittetulundusühingud, ent Eesti suuremate elektrimüüjate sõnul on teenusega liitunud ettevõtteid veel võrdlemisi vähe.

Eesti Energia pressiesindaja Mattias Kaiv ütles, et Eesti Energias kvalifiteeruvad universaalteenusele ligi pooled ettevõtte ärikliendid ehk 16 800 tarbijat. «Tänaseks on universaalteenuse lepingu sõlminud 1200 äriklienti ehk seitse protsenti kvalifitseerunud klientidest,» teatas Kaiv.

Kaivi sõnul saadeti universaalteenuse pakkumine kõigile ettevõtte äriklientidele, kel on õigus universaalteenusega liituda. «Kui klient soovib universaalteenust kasutada tagasiulatuvalt alates 1. novembrist, peab pakkumise vastu võtma hiljemalt 23. novembril,» märkis ta.

AS Alexela kommunikatsioonijuht Marit Liik kommenteeris, et Alexela portfellist on ligi 30 protsendil ettevõtetel õigus universaalteenust valida. «Oleme vastavaid kliente sellest teavitanud ja ootame nüüd ettevõtjatelt tagasisidet,» ütles Liik ning lisas, et ka nende kliendid saavad aega mõelda kuni 23. novembrini.

Eesti Gaasi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Kersti Tumm ütles, et ettevõtete universaalteenuse osas toimuvad hetkel läbirääkimised Enefit Poweriga, mistõttu ei ole nad klientidele konkreetseid pakkumisi veel teinud.

Universaalteenust saavad valida äriühingud, kus töötab vähem kui 50 inimest ja mille aastakäive või bilansimaht ei ületa 10 miljonit eurot. Samuti saavad universaalteenust valida mittetulundusühingud, sihtasutused ja füüsilisest isikust ettevõtjad, kui kliendi aastane elektritarbimine ei ületa üht gigavatt-tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles