Gentiloni: talvekuudel on oodata majanduslangust

PM Majandus
Copy
Euroopa Komisjoni majandusvolinik Paolo Gentiloni.
Euroopa Komisjoni majandusvolinik Paolo Gentiloni. Foto: JULIEN WARNAND

Euroopas suureneb majanduslanguse tõenäosus ning lühiajaliselt on euroala majanduskasv null või negatiivne ja inflatsioon kõrge.

Euroopa Liidu majandus hakkab lähikuudel kahanema, kuna Euroopa Liit võitleb energiakriisi ja kõrge inflatsiooniga, hoiatas esmaspäeval Euroopa Komisjoni majandusvolinik Paolo Gentiloni.

Ta rääkis enne euroala rahandusministrite kohtumist Brüsselis ja mõni päev enne Euroopa Komisjoni sügisprognoosi esitamist reedel. «Meil oli ikka veel positiivne kvartal, mis ei olnud ilmne ja oli positiivne uudis,» ütles Gentiloni ajakirjanikele. «Aga loomulikult teame ka seda, et majandus aeglustub ja vähemalt talvekuudeks on tulemas majanduslangus.»

Küsimusele bloki majandusprognooside eelseisva ajakohastamise kohta ütles komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis ajakirjanikele, et see viitab majanduse edasisele nõrgenemisele ja kinnitab kõrget inflatsioonitaset.

Ta eeldab siiski, et inflatsioon aeglustub jätkuvalt, sest energiahinnad on saavutanud oma haripunkti ja nende alandamiseks võetakse sihipäraseid meetmeid, samal ajal kui Euroopa Keskpank tõstab intressimäärasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles