Keskkriminaalpolitsei alustas Itella andmelekke uurimist (1)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Itella SmartPOSTi töötaja sorteerimas pakke.
Itella SmartPOSTi töötaja sorteerimas pakke. Foto: ERIK PROZES/

Itella Estonia klientide andmed lekkisid. Ettevõtte tegevjuht Meelike Paalberg ütles Postimehele, et keskkriminaalpolitsei on alustanud uurimist turvaintsidendi kohta ja tema ei saa seetõttu rohkem infot anda.

«Me praegu uurimise huvides ei anna kommentaare, sest keskkriminaalpolitsei tegeleb sellega,» lausus Paalberg. «Meile teadaolevalt said 69 äriliendi andmed selles andmelekkes pihta ja neid ärikliente me oleme informeerinud.»

Lisaks äriklientidele on Itella teavitanud ka andmekaitseinspektsiooni ja sertifitseerimiskeskust. «Me saame ainult kinnitada, et selline andmeleke juhtus,» rääkis Paalberg. «Meie IT-meeskond koostöös partnerite ja andmekaitse spetsialistiga analüüsivad juhtunut, et selgitada välja selle juurpõhjused.»

PPA pressiesindaja Leana Loide kinnitas, et politsei alustas esmaspäeval kriminaalmenetluse juhtumi uurimiseks. «Juhtumi üksikasju ei saa praeguses varajases menetlusetapis veel kommenteerida ning need selguvad edasise menetluse käigus. Menetlust viib läbi keskkriminaalpolitsei küberkuritegude büroo ja juhib riigiprokuratuur. Käesoleval hetkel ei ole võimalik juhtumi kohta täiendavaid selgitusi anda,» lausus ta. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles