Krüptofirma Coinmetro kaasas seitse miljonit eurot ja kolmekordistas ettevõtte väärtuse

PM Majandus
Copy
Coinmetro asutaja Kevin Murcko.
Coinmetro asutaja Kevin Murcko. Foto: Postimees

Tallinnas loodud krüptovarade kauplemiskeskkonda arendav Coinmetro kaasas seitse miljonit eurot, mille tulemusena kerkib ettevõtte väärtus 180 miljoni euroni.

Coinmetro kasutab kapitalisüsti, et tegevust laiendada USA-s, kogu Euroopas ja ka Eestis, kus asub ettevõtte peakontor ja valdav osa meeskonnast. Coinmetro väärtus on nüüd hinnanguliselt 180 miljonit eurot, mis on kolm korda suurem kui 2021. aastal (umbes 60 miljonit eurot).

Coinmetro asutaja ja tegevjuhi Kevin Murcko sõnul tuli seitse miljonit eurot kolmelt ingelinvestorilt ja enam kui sajalt aktsionärilt, kellele kuulub ettevõttes kokku neli protsenti osalust.

Coinmetro esitles augustis lahendust, mille abil saavad firma platvormi kasutajad osta mitme erineva valuutaga portfelli ühe lihtsa tehinguga. «Pakume klientidele lihtsaid, leidlikke ja läbipaistvaid tooteid, mis tagavad kasutajatele soovitud funktsionaalsuse. See rahastamisvoor on edasise innovatsiooni katalüsaator ja aitab meil kaasata uusi kliente, kes mõistavad, miks teised on juba üleminekuga kaasa tulnud,» ütles Murcko.

Ta kinnitas, et Eesti on Coinmentro jaoks jätkuvalt koduturg, kus digiidu lähiajal senisest veelgi enam kanda kinnitada soovib. «Siin asub meie peakontor ja keerulistest aegadest hoolimata on Tallinn ideaalne keskkond meiesugusele ettevõttele, kes soovib Euroopas laieneda ja vajab oma ridadesse tippspetsialiste,» ütles Murcko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles