Nõudlus kruiisiturismis on taastunud pandeemiaeelsele tasemele

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Kruiisifirma Royal Caribbean laev Wonder of the Seas tänavu juulis Barcelona sadamas (Photo by Pau BARRENA / AFP)
Kruiisifirma Royal Caribbean laev Wonder of the Seas tänavu juulis Barcelona sadamas (Photo by Pau BARRENA / AFP) Foto: Pau Barrena

Koroonapiirangute tõttu rohkem kui aastaks täielikult seiskunud ristluslaevanduse turg on taastunud ning reisijate nõudlus ujuvate hotellide järele on tõusnud 2019. aasta tasemele. 

Hoolimata kütusehinna tõusu ja inflatsiooni mõjust ristluslaevanduse piletihindadele on nõudlus taastunud, vahendas Bloomberg Royal Caribbean Cruises Ltd avaldust. Firma teatas, et laevade täituvus on taastunud pandeemiaeelsele tasemele ning broneeringute arv on suurem kui 2019. aasta kolmandas kvartalis.

Maailma suuruselt teine ​​kruiisikorraldaja teatas kolmanda kvartali tulemustest, mis ületasid Wall Streeti hinnanguid ja ütlesid, et klientide nõudlus vastas 2019. aasta tasemele esimest korda pärast seda, kui Covid-19 pandeemia kruiisid sulges.

«Meie äri on tagasi,» ütles Royal Caribbean Cruises tegevjuht Jason Liberty intervjuus. «Meie koormustegurid on üheksakümnendate keskpaigas. Me liigume tagasiteele.»

Vaid Hiina ristluslaevanduse turg püsib sealsete koroonapiirangute tõttu madalseisus, kuid nõudluse taastumine teistes piirkondades lubab ristluslaevaettevõtetel siiski optimistlikke prognoose teha. 

Royal Caribbeani juhi sõnul on klientide käitumises alates 2019. aastast toimunud üks suur muudatus: kliendid teevad kruiisibroneeringuid oma reisile palju lühema tähtajaga. Eelmises kvartalis tehti sama kalendriaasta reisile 50 protsenti rohkem broneeringuid kui 2019. aastal.

Royal Caribbean ootab 2023. aastal rekordilist tootlust, kusjuures kliendid kulutavad broneeringutele ja kruiisidele rohkem kui 2019. aastal. Firma teatel on reisijad tavaliselt kõrgepalgalised, leibkonna keskmine sissetulek on suurem kui 100 000 dollarit ja praegused tarbijate kulutuste probleemid mõjutavad neid vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles