Meta plaanib tuhandete töötajate koondamist

Copy
Meta kasum kuivas kokku
Meta kasum kuivas kokku Foto: Reuters/ScanPix

USA suhtlusvõrgustiku Facebook emaettevõte Meta kavandab tuhandete töötajate koondamist sel nädalal, teatas pühapäeval Ühendriikide meedia.

Väljaanne Wall Street Journal teatas, et koondamine võib puudutada «tuhandeid» Meta töötajaid ning vastavat teadaannet on oodata kolmapäeval.

30. septembri seisuga oli Metal üle terve maailma kokku 87 000 töötajat, sealjuures sotsiaalmeediaplatvormidel Facebook ja Instagram ning sõnumirakenduses Whatsapp.

Tegevjuht Mark Zuckerberg ütles pärast kolmanda kvartali pettumust valmistavaid tulemusi, et 2023. aasta lõpuks Meta personal ei kasva, vaid võib natuke väheneda.

Eelmisel neljapäeval teatasid tehnoloogiafirmad Stripe ja Lyft suurematest koondamistest ning Amazon teatas uute töötajate palkamise peatamisest oma büroodes.

Twitter, mille hiljuti ostis ära Elon Musk, vallandas eelmisel nädalal 7500 töötajat.

Meta kasum langes kolmandas kvartalis 4,4 miljardile dollarile, mis on 52 protsendi suurune langus, võrreldes eelmise aastaga. Meta aktsia väärtus langes pärast seda uudist ühe päeva jooksul 25 protsenti.

Ettevõtte turuväärtus on langenud 600 miljardile dollarile.

Reklaamidest sõltuvad platvormid nagu Facebook ja Google kannatavad reklaamifirmade eelarvekärbete tõttu, mis on tingitud inflatsioonist ja tõusvatest intressimääradest. Investorid on olnud mures ka Zuckerbergi otsuse pärast suunata suuri vahendeid digikeskkonna Metaversum arendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles