Alternatiivturule minev ravimitootja J. Molner ei saanud aktsiaid pakkudes kogu soovitud raha

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Molneri juhatuse liige Jason Grenfell-Gardner
Molneri juhatuse liige Jason Grenfell-Gardner Foto: J. Molner Company

Eesti ravimifirma J. Molneri aktsiate esmases avalikus pakkumises (IPO) märkisid investorid 86 001 aktsiat 698 328,12 euro väärtuses.

Kokku pakuti 123 152 aktsiat, suure huvi korral oleks saanud pakutavate aktsiate arvu suurendada 147 783-ni. Seda polnud tarvis. Pakkumise miinimumeesmärgist tuli ostuhuvi vaid 69,8% aktsiatest, koos lisaks pakutud aktsiatega vaid 58,2% pakutud aktsiatest.

IPOs osales 838 investorit, kellest ligi neljandik oli Lätist, teatas ettevõte

J. Molner on pakkumise tulemusega rahul. «Avaliku ettevõtte staatus annab J. Molneri aktsiale turuväärtuse ja läbipaistva mooduse meie meeskonna motiveerimiseks ja hoidmiseks,» ütles J. Molner ASi asutaja ja juhatuse liige Jason Grenfell-Gardner. «Läheme edasi oma plaanide elluviimisega hoolimata sellest, et kaasata õnnestus umbes 70% plaanitud ühest miljonist eurost.»

USA ja Kanada turule geneerilisi ravimeid loov ettevõte kasutab IPO tulu ettevõtte tegevuse edasiarendamiseks. Pakkumise tulu on plaanis kasutada uue personali kaasamiseks ja Tallinnas Tehnopolis asuva ettevõtte labori võimekuse kasvatamiseks ning ka oma uute toodete turuletuleku kiirendamiseks.

J. Molner otsustas jaotada investoritele kõik 86 001 märgitud aktsiat. Kõigile märkimiskorralduse esitanud investoritele jaotatakse aktsiaid vastavalt märgitud aktsiate arvule.

Pakkumise arveldus on plaanitud toimuma 9. novembril või sellele lähedasel kuupäeval. J. Molner kõik aktsiad on plaanis võtta kauplemisele kauplemissüsteemis First North, esimeseks kauplemispäevaks on 10. november või sellele lähedane kuupäev.

The J. Molner Company asutati 2020. aastal ning tegutseb Tallinnas. Ettevõttel on Eesti Ravimiametilt tootmise tegevusluba nr 876.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles