Täna on novembri esimesel nädalal peetava Tallinna restoranide nädala viimane päev. Sel aastal lisandus osalevate restoranide nimekirja kaheksa uut toidukohta: Bacio, La Pineta, Le Lac, Lendav Maaler, Oasis, Ocean 11, Orangerie ja Sakura.
Tallinna restoranide nädalat saab täna viimast päeva külastada
Restorani Ocean 11 tegevjuht Ines Arna tunnistab, et nende jaoks on Tallinna restoranide nädalal osalemine esmane kogemus ja väga põnev ettevõtmine. «Kindlasti on üheks oluliseks aspektiks enda restorani ja koka käekirja tutvustamine külalistele,» ütles Arna.
Jaanika Tigasson restoranist Orangerie tunnistab, et nende jaoks oli oluline Tallinna restoranide nädalaga liituda esiteks seeõttu, et Orangerie on uus koht ning eesmärk on luua uusi tutvusi. «Kuna november on tavaliselt vaiksem kuu, siis aitab Tallinna restoranide nädalal osalemine tõsta käivet ning annab võimaluse klientidele meie maitseid tutvustada,» sõnab Tigasson.
Üleilmne aktsioon
Tallinna restoranide nädala initsiatiiv sai alguse kümme aastat tagasi kahe restoranipidaja algatusest, kes otsustasid, et on viimane aeg tutvustada Tallinna restoranide kõrget taset laiemale avalikkusele. Esimene Tallinna restoranide nädal toimus, kui Tallinn oli Euroopa kultuuripealinn, aastal 2011.
Tallinna restoranide nädala pakkumiste nautimiseks on vaja külastajatel teha reserveering vähemalt üks päev ette, reserveerimis- ja piletimüügikeskkonnas tallinnrestaurantweek.ee.
Restoranide nädal on New Yorgist alguse saanud ülemaailmselt populaarne aktsioon, mis julgustab inimesi väljaspool kodu sööma, pakkudes teiste kultuurisündmustega võrdseid elamusi.