Sisedokument: Twitter koondas poole oma töötajaskonnast (2)

Copy
Elon Musk ja Twitter.
Elon Musk ja Twitter. Foto: Dado Ruvic

Sotsiaalmeediavõrgustik Twitter koondas reedel umbes poole oma 7500 töötajast, selgub firmasiseseks kasutamiseks mõeldud dokumendist, mis paljastab uue miljardärist omaniku Elon Muski ümberstruktureerimiskava rakendamise üksikasju.

«See puudutab umbes 50 protsenti töötajatest,» seisis uudisteagentuurini AFP jõudnud küsimuste-vastuste elektronkirjas.

Kiri saadeti kõigile Twitteri töötajatele, kes kaotasid oma töö pärast eelmise nädala mammuttehingut, millega Musk omandas kompanii 44 miljardi dollari eest.

Enne koondamisteadete väljastamist sulges Twitter ligipääsu kõikjal maailmas oma kontoritesse, paludes töötajatel jääda koju, et oodata elektronkirja vahendusel uudiseid nende edasise saatuse kohta.

«See on üpriski ebainimlik viis inimestega ümber käimiseks,» ütles üks tundmatuks jääda soovinud Twitteri endine töötaja, lisades, et firma uus juht püüab raha säästa iga hinnaga.

Muski eesmärk on leida raha tohutu leppe teenindamiseks, mille jaoks ta võttis miljardeid dollareid laenu ning müüs 15,5 miljardi dollari väärtuses oma elektriautofirma Tesla aktsiaid.

Tesla ja kosmoselendudele pühendunud ettevõtte SpaceX juht Musk on teadete kohaselt võlgu umbes miljard dollarit aastas ainuüksi intressimakseid, et tasuda lepingu täitmise eest, millest ta püüdis pea koheselt välja vingerdada aprillis, kui ta oma ostusoovi oli avalikustanud.

Musk on püüdnud leida erinevaid viise, kuidas panna Twitter raha teenima, seal hulgas hüpitas ta ka ideed võtta kaheksa dollarit kuus tuvastatud kontode omanikelt.

Selliste sammudega võiks teoorias aidata toime tulla potentsiaalsete reklaamijate kadumisega, mis on seni olnud Twitteri peamine sissetulekuallikas. Hetkel on paljud maailma suured brändid pannud oma reklaamiostu soovid pausile, kuna neid pelutab Muski teada-tuntud vastumeelsus sisukontrolli vastu.

Twitteri kontosid jälgiva ettevõtte Bot Sentinel andmetel on vahemikus 27. oktoober kuni 1. november oma konto deaktiveerinud üle 875 000 kasutaja, samas on pool miljonit kontot ajutiselt peatatud.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles