Tankeri meeskonnaliige pussitas teist meremeest ja hüppas üle parda

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Keemiatankeri Elandra Corallo teekond korallimeres ja kadunud meeskonnaliikme otsingu manööver
Keemiatankeri Elandra Corallo teekond korallimeres ja kadunud meeskonnaliikme otsingu manööver Foto: Ekraanipilt rakendusest fleetmon

Keemiatankeril puhkes kahe meeskonnaliikme vahel tüli, mis lõppes ühe mehe pussitamisega. Ründaja hüppas üle parda ja jäi kadunuks, pussitatu toimetati haiglasse ning tema elu pole ohus. 

Libeeria lipu all seilaval keemiatankeril Elandra Corallo puhkes 1. novembri õhtupoolikul tüli, mis päädis ühe meeskonnaliikme pussitamisega. Ründaja hüppas seepeale üle parda ning vaatamata koheselt käivitatud otsingu- ja päästeoperatsioonile (SAR) ei õnnestunud meest leida, vahendas portaal fleetmon.com Prantsusmaa päästeameti teadet.

Tanker Elandra Corallo lahkus otsingupaigalt, et toimetada pussitatud meeskonnaliige piirkonda, kust oli võimalik ta helikopteriga Kone's asuvasse haiglasse toimetada ning tema seisund on stabiilne.

Üle parda hüpanud meremehe otsinguid jätkati nelja piirkonnas viibinud laeva abil. SAR-operatsiooni juhtis Noumea merepäästekeskus, kadunud meremehe otsingud lõpetati pimeduse saabudes.

Intsident toimus Vaikse ookeani Korallimeres ligikaudu 400 meremiili kaugusel Uus-Kaledoonia rannikust. Tanker oli teel Lõuna-Koreast Uus-Meremaale ning jätkas oma teed pärast vigastatud meeskonnaliikme haiglasse toimetamist.

Konflikti osapoolte kodakondsuse kohta ei ole infot avaldatud. Kinnitamata andmetel oli meeste vahel puhkenud tüli põhjuseks Venemaa alustatud sõda Ukrainas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles