Circle K kasvatas Eestis nii käivet kui kasumit

BNS
Copy
Circle K tankla.
Circle K tankla. Foto: Taavi Sepp

Kütusemüüja Circle K Eesti müügitulu kasvas 2021/2022. majandusaastal aastavõrdluses 28 protsenti, ligi 340,1 miljoni euroni, ettevõtte puhaskasum kerkis samal ajal 12,6 protsenti, 16 miljoni euroni.

Müügitulust 77,5 protsenti ehk üle 263,5 miljoni euro teeniti kütuste müügist, mis kasvas 33 protsenti. Lisandus 76,5 miljoni euroga muude kaupade ja teenuste müük, aastavõrdluses oli kasv 13,6 protsenti, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest. Bilansipäeva seisuga on ettevõtte jaotamata kasum 31,8 miljonit eurot.

Ettevõtte tulemusi on juhtkonna sõnul 2021/2022. majandusaastal mõjutanud peamiselt Covid-19 pandeemia mõju vähenemine kliendiarvule. Vaatamata sellele on nakatumislainetel olnud negatiivne mõju poodide külastatavusele ja peamiselt eratarbijate ostudele. Tulemusi mõjutas ka majandusaasta lõpus alanud sõda Ukrainas, mis on kiirendanud niigi kiiret sisendhindade tõusu ja samuti negatiivselt mõjutanud peamiselt eratarbijate ostukäitumist.

Circle K Eesti investeeris möödunud majandusaasta jooksul teenindusjaamadesse 7,3 miljonit eurot. Olulisemad investeeringud olid Rapla uue täisteenusjaama ehitus, Iru automaatjaama ümberehitamine täisteenindusjaamaks, suuremahulised muudatused Sikupilli ja Peterburi jaamas, konseptsiooniuuendused 21 jaamas, numbrimakse projekt, elektrilaadijate paigaldamine mitmesse teenindusjaama, fassaadide renoveerimised kolmes jaamas, Sikupilli ja Petrooleumi jaama autopesumasinate uuendamine ning kohvimasinate uuendamine.

Eelmisel majandusaastal töötas ettevõttes keskmiselt 580 inimest, kelle palgakulu oli 12,4 miljonit eurot. Aasta varem oli 578 töötaja palgakulu 11,3 miljonit eurot. 2021. aastal tõstis ettevõte juhtkonna sõnul teenindusjaama töötajate palku 6 protsenti.

Kütusemüüja juhtkonna hinnangul on ettevõtte konkurentsieelis Eesti turul trende kujundav täisteeninduskontseptsioon, mille arendamisele keskendutakse ka tulevikus. 2022/2023. majandusaastal plaanib ettevõte investeerida muu hulgas konseptsiooniuuendustesse, amortiseerunud seadmete väljavahetamisse ja täiendavatesse jääkohvi seadmetesse.

Circle K Eesti ASi peamine tegevusala on mootorikütuste, toidu- ja esmatarbekaupade ning autopesulateenuse jaemüük teenindus- ja automaatjaamades ning mugavuspoodide võrgustikus. Circle K teenindab Eesti kliente 78 müügikohas.

Ettevõte on rahvusvahelise kontserni Circle K 100-protsendilise osalusega tütarettevõte, mis omakorda kuulub alates 2012. aasta suvest globaalsesse jaemüügikontserni Alimentation Couche-Tard Inc.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles