Coop Pank tuleb välja erakorralise aktsiapakkumisega

BNS
Copy
Coop Pank.
Coop Pank. Foto: Eero Vabamaegi/Pm

Coop Pank AS-i aktsionäride erakorraline üldkoosolek kinnitas teisipäeval ettevõtte aktsiakapitali tingimusliku suurendamise, aktsiate täiendava avaliku pakkumise ning uute aktsiate noteerimise ja kauplemisele võtmise.

Otsus võeti vastu 56 081 788 häälega, mis moodustas 99,99 protsenti üldkoosolekul esindatud häältest, teatas Coop börsile.

Panga nõukogu tegi tänavu oktoobri alguses aktsionäridele ettepaneku emiteerida 7,6 miljonit uut Coop Panga aktsiat, mida võib investorite suure huvi korral suurendada 10,1 miljoni aktsiani. Eesmärk on turult kaasata panga kasvuks ligi 15 miljonit eurot, kuid aktsiate pakkumishinna määramise ja nõudluse selgumise järel saab kaasatavat raha suurendada 20 miljoni euroni.

Aktsiate täpsem hind ja pakkumise tingimused ning ajakava kinnitatakse aktsiate märkimisperioodi alguses, kuid nõukogu tegi üldkoosolekule ettepaneku määrata hind alates 1,90 eurost aktsia kohta või sellest kõrgem.

Uute aktsiate märkimisel eelistatakse panga ligi 30 000 praegust aktsionäri, kellele on garanteeritud uute aktsiate omandamise eesõigus vastavalt emissiooni toimumise eel kehtivale osalusele. Eelisõigusega aktsionäride nimekiri fikseeritakse vahetult enne emissiooni toimumist.

Panga juhatuse esimees selgitas aktsionäridele, et ettevõtte suurimad aktsionärid – Coop koos kohalike ühistutega, Capital Milli gruppi kuuluv CM Capital ja ettevõtja Andres Sonn – ning juhatuse liikmed on andnud garantii märkida uusi aktsiaid emissiooni baasmahust ligi 60 protsenti ehk kogumahus vähemalt 8,5 miljoni euro eest.

Koosolekul oli esindatud 56 089 681 häält, mis moodustas 61,42 protsenti aktsiakapitalist ja seega oli üldkoosolek otsustusvõimeline. Kokku oli esindatud 50 aktsionäri.

Esmaspäeval teatas Nasdaq, et Tallinna börs alustas laekunud taotluse põhjal menetlust Coop Pank AS-i täiendavate aktsiate noteerimiseks börsi põhinimekirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles